EKONOMİ & FİNANS
okuma süresi: 3 dak.

Merkez Bankası, EÖS'ü hizmete sundu

Merkez Bankası, EÖS'ü hizmete sundu

KKTC Merkez Bankası, kendi insan kaynakları ve imkânlarıyla, yurt içi Elektronik Ödeme Sistemi'ni (EÖS) hizmete sunduğunu açıkladı.

Yayın Tarihi: 29/07/15 16:10
okuma süresi: 3 dak.
Merkez Bankası, EÖS'ü hizmete sundu
A- A A+

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan KKTC Merkez Bankası Müdürü Bilal San, iki yıldır süren çalışmaların sonucunda sistemin 26 Haziran tarihinde fiili olarak işletime açıldığını belirtti.

Sistemin yurt içi para transferlerinde tutar sınırı olmadan Türk Lirası, Euro, Amerikan Doları ve İngiliz Sterlini olmak üzere dört farklı para birimini destekleyerek gerçek zamanlı mutabakat sağladığına değinen San, sistemin en güncel bilişim teknolojileri kullanılarak modüler bir yapıda tasarlandığını, farklı ödeme sistemleri ile uyumlu çalışabileceğinin altını çizdi.

EÖS faaliyete geçmeden önce vatandaşların bir bankadaki hesaba para transferi yada ödemesi gerçekleştirirken uzun, yavaş ve riskli bir sürece maruz kaldıklarını hatırlatan San, EÖS ile herhangi bir manuel işleme gerek kalmadan saniyelerle ifade edilebilecek sürat ve sürede, daha güvenli bir şekilde transferlerin gerçekleştiğini vurguladı.

San, banka müşterilerine kendi banka hesaplarından, bir başka bankadaki herhangi bir hesaba para aktarma imkânı sunan EÖS sayesinde para transferlerinin herhangi bir transfer limiti olmaksızın elektronik ortamda direkt olarak ve bilgiler doğrulanarak müşteri hesabına anında yatırılabilmekte olduğunu kaydetti.

Katılımcı bankaların kendi bankacılık sistemlerini EÖS ile entegre ederek müşterilerine ATM, İnternet Bankacılığı ve Mobil Bankacılık gibi kanallardan ödeme transferi olanağı sunabileceğine değinen San, banka müşterilerinin para transferlerini internet üzerinden, banka şubelerine gitmeye gerek kalmadan pratik ve hızlı bir şekilde gerçekleştirebileceklerini ifade etti.

Sistemin müşterilere getireceği kolaylıkların yanı sıra kayıt dışılığı önlemeye yardımcı olacağını, ayrıca banka maliyetlerinde de tasarrufa katkı sağlayacağını kaydeden San, sistemin resmi açılış tarihinin eylül ayında duyurulacağını belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.