EKONOMİ & FİNANS
okuma süresi: 3 dak.

Atun: "Lüks tüketim maddeleri için belli başlı düzenlemeler yapılmalı"

Atun: "Lüks tüketim maddeleri için belli başlı düzenlemeler yapılmalı"

Ekonomi Sanayi ve Ticaret Bakanı Sunat Atun, lüks tüketim maddeleri için belli başlı düzenlemeler yapılması gerektiğini belirterek, ülke ekonomisinin iyileştirilmesi ve para sirkülasyonun sağlanması için çalışma yapılması gerektiğine işaret etti.

Yayın Tarihi: 21/08/15 14:27
okuma süresi: 3 dak.
Atun: "Lüks tüketim maddeleri için belli başlı düzenlemeler yapılmalı"
A- A A+

Bakan Sunat Atun, bugün, Kıbrıs Türk İşadamları Konseyi Yönetim Kurulu'nu kabul etti.

ZÜĞÜRT

Kabulde ilk sözü alan Kıbrıs Türk İşadamları Konseyi Başkanı İlker Züğürt, yeni görevinde Bakan Sunat Atun'a başarılar dileyerek, Bakan Atun'un yeni görevinin ekonomik şartların ağırlaştığı zor bir döneme denk geldiğini söyledi.

Züğürt, dövizde yaşanan hızlı artış nedeniyle toplumun bir çok kesiminin çok zorluk içinde olduğunu, hükümet ve Merkez Bankası'nın el ele vererek halkı esenliğe kavuşturması gerektiğini ifade etti.

Züğürt, dövizin durumundan dolayı, geçen yıla kıyasla halkın alım gücünde de ciddi bir azalma yaşandığını vurguladı.

İşadamları Konseyi olarak çalışmalarına devam ettiklerini anlatan Züğürt, yurt dışından aldıkları bir çok davet olduğunu, ellerinden geldiğince bu davetlere icabet ederek, Kıbrıslı Türklerin yaptıkları çalışmaları buralarda aktardıklarını kaydetti.

ATUN

Ekonomi Sanayi ve Ticaret Bakanı Sunat Atun, Kıbrıs Türk İşadamları Konseyi'nin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, sivil toplum örgütlerinin düşünce, görüş ve önerilerinin kendileri için önemli olduğunu vurguladı.

Özel sektörün yatırımlarının önemine değinen Bakan Atun, Kıbrıs Türk İşadamları Konseyi'nin dış temaslarının ekonomiye ve müzakere sürecine olumlu katkı sağlayacağına inanç belirtti.

Bakan Atun, Kıbrıslı Türklerin dünyada özgürlükçü yerini alma zamanın geldiğini kaydetti.

Dünyada yaşanan ekonomik krizlerden, ülke ekonomisinin de olumsuz etkilendiğini ifade eden Bakan Sunat Atun, Züğürt'ün dile getirdiği Merkez Bankası'nın müdahalesinin zor olduğunu söyledi.

Lüks tüketim maddeleri için belli başlı düzenlemelerin yapılması gerektiğini belirten Bakan Atun, ülke ekonomisinin iyileştirilmesi ve para sirkülasyonun sağlanması için çalışma yapılması gerektiğine işaret etti.

Bunun da özel sektörün daha çok iş yapmasının sağlanmasıyla mümkün olabileceğine dikkat çeken Bakan Atun, Güney Kıbrıs'la olan ilişkilerin de daha farklı bir boyuta taşınması gerektiğini, bunun için de yeni bir vizyona ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Kıbrıs konusuna da değinen Bakan Atun, müzakerelerin önemine işaret ederek, halkın kabul etmeyeceği konuların masada çok fazla tutulmaması gerektiği görüşünü dile getirdi.

Bakan Atun, yapılacak çalışmalarda, Kıbrıs Türk İşadamları Konseyi ile istişare içinde olacaklarını sözlerine ekledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.