EKONOMİ & FİNANS
okuma süresi: 5 dak.

Gürcafer: "Şehir Planlama Dairesi'nde milyon Euro'luk projeler aylarca bekletiliyor"

Gürcafer: "Milyon Euro'luk projeler aylarca bekletiliyor"

KTIMB Başkanı Gürcafer, Şehir Planlama Dairesi'nde milyon Euro'luk projelerin aylarca bekletildiğini ifade ederek yatırımcıyı, geldiğine geleceğine pişman ettiklerini söyledi.

Yayın Tarihi: 13/09/15 11:22
okuma süresi: 5 dak.
Gürcafer: "Milyon Euro'luk projeler aylarca bekletiliyor"
A- A A+

İş dünyasında devlet kaynaklı sorunlar yaşadıklarını öne süren Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği bir süre önce devlet ve belediyelere ait ihaleleri dondurdu.

Lefkoşa'da Onkoloji Hastanesi, Haspolat'ta Külliye, Lefke Avrupa Üniversitesi'nin Hukuk Fakültesi gibi 70'e yakın çalışmayı durduran birlik, önümüzdeki Çarşamba günü Bakanlar Kurulu'ndan taleplerini karşılayacak kararlar çıkmasını bekliyor. Taleplerinin karşılanmaması halinde eylemlerini ileri safhaya taşıyacaklarını söyleyen birlik başkanı Cafer Gürcafer, "Yaşadığımız sorunlar bardağı taşıran son damlaydı. Söz veya vaat değil icraat bekliyoruz" dedi.

Star Kıbrıs'a açıklama yapan Gürcafer, milyonluk yatırımların ilgili birimlerdeki hantallıklar yüzünden sekteye uğradığını ifade ederek ilginç açıklamalarda bulundu.

İNŞAATTA DURAKSAMA DÖNEMİ

Kuzey Kıbrıs'ta ciddi bir ekonomik sorun olduğunu, ekonomik sorunların yanı sıra yapısal birçok sorunla boğuştuklarını dile getiren Gücafer, devlet ve belediyelere ait inşaatları dondurduklarını, yeni ihalelere teklif vermediklerini söyledi.

Gürcafer, hükümet ile görüşmelerinin devam ettiğini, dövizin yükselmesi karşısında sektörün zarar görmemesi için alınacak önlemler ve devlet dairelerinde yaşadıkları sıkıntıları aşmak için fikir alış verişinde bulunduklarını, Çarşamba günü Bakanlar Kurulu'nun yapıcı kararlar vermesini beklediklerini ifade etti.

GEREKLİ YERLERDE ELEMAN YOK, BAŞKA YERLERDE BOŞ OTURAN ÇOK

Gürcafer, dövizin yükselmesi, ekonomik kriz gibi sorunların yanı sıra yatırımın başlangıç noktası olan Şehir Planlama Dairesi ile Planlama İnşaat Dairesi, Karayolları Dairesi'nde yaşanan sorunların bardağı taşıran son damla olduğunu ifade etti.

Gürcafer şunları söyledi:

"Şehir Planlama Dairesi, Planlama İnşaat Dairesi ve Karayolları Dairesi'nde teknik eleman sıkıntısı nedeni ile işler yürümüyor. Bu dairelerde eleman sıkıntısı varken, diğer dairelerde bulunan fazla elemanlar boş oturuyor. Özellikle yatırımın başlangıç noktası olan Şehir Planlama Dairesi yatırım önünde engel teşkil etmektedir. Yatırımcıyı geldiğine geleceğine pişman eden bu kurum, teknik eleman eksikliği, yöneticinin kendisinden kaynaklanan sıkıntılar nedeni ile projelere zarar vermektedir."

YATIRIMCIYI GELDİĞİNE GELECEĞİNE PİŞMAN EDİYORLAR

Şehir Planlama Dairesi'nde milyon Euro değerinde proje dosyalarının yığıldığını kaydeden Gürcafer, her gün için hem kendilerine hem de İçişleri Bakanlığı'na birçok şikâyet geldiğini söyledi. Gürcafer, "İngiltere'de yaşayan Kıbrıslı Türk bir yatırımcı dosyası aylardır bekletildiği için yatırım yapmaktan vaz geçti. Diğer yatırımcılarda her gün şikâyet için bize geliyor.

Geçtiğimiz hafta Şehir Planlama Dairesi genel müdürü izinli olduğu için tüm işler aksadı. Yatırımcının sabrı kalmadı. Bu saçma yapıyı bu ülke kaldırmaz. Ayağa kalkmamız için bu ülkeyi dibe vuran etkenlerin ortadan kaldırılması lazım" şeklinde konuştu.

HALBUKİ HERKES KAZANACAK

Gürcafer, milyonluk projelerin hayata geçmesi ile 70 yan sektörün bu işten kazanç sağlayacağını ancak kurumların hantal yapısı nedeni ile yatırımların ve işlerin aksadığını ifade etti. Gürcafer, "Kamudaki dağınıklık nedeni ile haftalarca aylarca dosyalar beklemektedir. Beklemeye tahammülümüz yok. Biz bu yapıyı artık kabul etmiyoruz" dedi.

SÖZ VEYA VAAT DEĞİL ÇÖZÜM BEKLİYORUZ

Yaşadıkları sıkıntılardan dolayı eylem başlattıklarını, şuanda Lefkoşa'da Onkoloji Hastanesi, Haspolat'ta Külliye, Lefke Avrupa Üniversitesi'nin Hukuk Fakültesi gibi 70'e yakın çalışmayı dondurduklarını kaydeden Gürcafer, sorunlarına çözüm getirilmemesi halinde daha ileri adımlar atacaklarını ifade etti.

Hükümetten yapıcı adımlar atmasını beklediklerini kaydeden Gürcafer sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu hükümet reform yapacağını söyleyerek geldi. Bizde bunu istiyoruz. Çok ciddi bir ekonomik krizin içindeyiz. Hem halk hem iş adamı hükümetten çözüm beklemektedir. Acizliği kabul etmiyoruz. Madem ülke ekonomik kriz içerisinde, sektörler kan ağlıyor o zaman bu dönemde bakanlar kurulunun belki de haftada 3 toplanması, meclisin hemen açılıp hummalı bir çalışma içine girmesi gerekiyor. Top hükümette, yapması gerekenleri yapmasını istiyoruz. Gelinen noktada vaat ve sözlerle adım atacak durumumuz yok. Hükümetle görüşmelerimizde bir takım mutabakatlara vardık. Umarın yapıcı adımlar atılır."

Suna Erden - Star Kıbrıs

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.