EKONOMİ & FİNANS
okuma süresi: 2 dak.

Atun: "5 milyon TL'lik hibe kaynağı 10 milyon TL'lik yatırıma dönüşecek"

Atun: "5 milyon TL'lik hibe kaynağı 10 milyon TL'lik yatırıma dönüşecek"

Ekonomi Sanayi ve Ticaret Bakanı Sunat Atun, Kıbrıs Türk Sanayi Odası'nı ziyaret etti.

Yayın Tarihi: 16/09/15 14:31
okuma süresi: 2 dak.
Atun: "5 milyon TL'lik hibe kaynağı 10 milyon TL'lik yatırıma dönüşecek"
A- A A+

Ekonomi Sanayi ve Ticaret Bakanı Sunat Atun ziyarette yaptığı konuşmada, Bakanlığın görevinin ülkede yatırım ortamının iyileştirilmesi, milli gelirin yükseltilmesi ve üretim kapasitesinin daha da artırılması olduğunu söyledi.

Bakan Atun, Sanayi, Ticaret ve Esnaf Odası ve Birlikleri ile işbirliği içinde olacaklarını, bunun yanında sektörde rekabet edilebilirliği sağlamanın önemine işaret etti ve bu konuda yarım kalan projelerin hızla tamamlanacağını söyledi.

Bakan Atun, "bakanlığımızın uyguladığı programlar vardır. Geçtiğimiz hafta Bakanlar Kurulundan onayını aldığımız hibe projemiz vardı. Hibe projesine de 5 milyon TL'lik bir kaynak geçen hafta bakanlar kurulunda onaylanmıştı. Hibe projeleri yarı yarıya öz kaynak gerekliliğini yarı yarıya da Devletin hibe katkısını öngördüğünü varsayarsak 5 milyon TL'lik hibe kaynağı 10 milyon TL'lik yatırıma dönüşecektir." dedi

Atun yeni ihracat alanları özellikle Güney Kıbrıs piyasasına girme yönünde çalışmaları olduğunu da vurguladı.

Kıbrıs Türk Sanayi Odası Başkanı Ali Çıralı, Bakan Atun ile birlikte çalışma toplantısı gerçekleştireceklerini Gündemlerinde Yeşil Hat Ticareti'nin geliştirilmesi, yerli üretimin korunması ve desteklenmesi, Taş Ocakları konusu, Organize Sanayi bölgeleri ile ilgili yeni yasa çalışmaları ile Kuzey ve Güney Kıbrıs fiyat araştırma raporları bulunduğunu belirtti.

Ekonomi Bakanlığının öncülüğünde sanayi işletmelerine yarı hibe programları veya düşük faiz destekli krediler uygulandığını da kaydeden Çıralı, bu programlarla ilgili bilgi alışverişinde de bulunulacağını söyledi.

Çıralı, "Hellim konusu çerçevesinde standartlara uygunluk küçükbaş hayvancılığın geliştirilmesi gibi konularında ele alınacağını belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.