EKONOMİ & FİNANS
okuma süresi: 4 dak.

Ekim ayı içinde 53.84 milyon TL ödeme yapılacak

Ekim ayı içinde 53.84 milyon TL ödeme yapılacak

Maliye Bakanlığı, Ekim ayı ödemeleri ile ilgili basın açıklaması yayımladı. Açıklama şöyle:

Yayın Tarihi: 02/10/15 13:04
okuma süresi: 4 dak.
Ekim ayı içinde 53.84 milyon TL ödeme yapılacak
A- A A+

Dünya para piyasalarında Amerikan Merkez Bankası FED'in faizleri yükselteceği beklentisi ile, gelişmekte olan ülkelerin yerel para birimleri değer kaybetmiştir. Amerikan Doları olmak üzere pariteden dolayı da STG, EURO gibi kullanımı yaygın olan yabancı para birimlerine karşı özellikle geride bıraktığımız 3 ay içerisinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olarak kullanmış olduğumuz Türk Lirası da bu olumsuzluktan nasibini almıştır. Bu olumsuzluğa ilaveten Türkiye Cumhuriyeti'ndeki erken seçim ve siyasi belirsizliğin eklenmesi ile kurlarda yaşanan hareketlilik ve dövizin yükselişi kuşkusuz ülkemiz ekonomisinde de olumsuzluklara yol açmıştır. Bunun sonucu olarak tüm kesimler gibi ekonominin daralmasından dolayı kamu maliyesi de olumsuz etkilenmiştir.

Eylül ayında Türk Lirası'nın yabancı para birimleri karşısında değer kaybı yaşamasından dolayı sektörlerin yaşamış olduğu sıkıntıları kamu maliyesi olarak elimizdeki enstrümanlar çerçevesinde, en azından hafifletme adına bir takım önlemler alınmıştır. Ekonomik aktivitelerin daralmasından dolayı tüm kesimler kendi önlemlerini almaya çalıştığı gibi Maliye Bakanlığı da kendi içinde aldığı bir takım önlemler sayesinde genel ekonomide çok daha büyük olumsuzluklar yaşanmaması için maaş ve transfer nitelikli (maaş ödemeleri kurum kuruluşlara aktarılan aylık katkılar ve sosyal transferler) ödemelerini gününde gerçekleştirebilmiştir.

Türk Lirası yabancı para birimleri karşısında daha düşük bir değerde olsa bile geçmiş aylara göre kurlardaki volalitenin azalmış olması ve yeni bir dengeye oturması dolayısıyla belirsizliğin nispeten azalması önümüzdeki dönemde reel ekonomide birtakım iyileşmeler sağlayacağı kanaatini taşımaktayız.

Eylül ayına göre Ekim ayında ekonominin daha iyi olacağı öngörüsü dolayısıyla kamu maliyesinin gelirlerinde de artış olacağından hareketle, piyasaya yapılacak ödemelerle reel ekonominin rahatlatılması planlanmaktadır.

Bu çerçevede Maliye Bakanlığı olarak hazırlanan bir takvim doğrultusunda, Ekim ayı içerisinde aşağıda belirtmiş olduğumuz toplamda 53,84 milyon TL ödemenin yapılacağını kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.

Yapılacak ödemeler aşağıdaki gibidir:

Temmuz 2015 ek mesai ödemesi - 4 Milyon TL

Doğrudan Gelir Desteği (Gübre) - 5 Milyon TL

Arpa faiz farkı ödemesi - 2 Milyon TL

Organik tarım ödemesi - 100 bin TL

Narenciye ödemesi - 2 Milyon TL

Toprak Ürünleri Kurumu Kaba Yem - 1 Milyon TL

Öğretmenlere hazırlık ödeneği (%25'i) - 2.82 Milyon TL

İlaç ödemeleri - 3.35 Milyon TL

Navlun ödemesi - 1.82 Milyon TL

Çiğ süt ödemesi - 1.8 Milyon TL

Eylül emeklileri 38 kişi + 6 kıdem tazmt. - 6.5 Milyon TL

Emekli avansları - 1 Milyon TL

Türk Telekom ödemesi - 1 Milyon TL

Sağlık için yurt dışı havale - 2.25 Milyon TL

Kamulaştırma bedeli - 2.2 Milyon TL

Piyasaya Yapılacak Ödemeler - 17 Milyon TL

========================================================

TOPLAM = 53.84 Milyon TL

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.