EKONOMİ & FİNANS
okuma süresi: 3 dak.

DPUG'nin aydınlanma ziyaretleri devam ediyor

DPUG'nin aydınlanma ziyaretleri devam ediyor

Demokrat Parti Ulusal Güçler (DPUG), Kıbrıs sorunu çözüm süreci ile ilgili başlattığı aydınlanma ziyaretlerine devam ediyor.

Yayın Tarihi: 12/11/15 16:23
okuma süresi: 3 dak.
DPUG'nin aydınlanma ziyaretleri devam ediyor
A- A A+

Bu çerçevede DPUG Genel Başkanı Serdar Denktaş, DPUG Güzelyurt Milletvekili Menteş Gündüz, Danışmanı Çelebi Ilık, Genel Başkan Yardımcısı Ersin Görsay ve bazı parti yetkilileri ile Yayla, Akçay ve Mevlevi köylerini ziyaret ederek, vatandaşlarla bir araya geldi.

Öncelikle halkın sorunlarını dinleyen, sorularını yanıtlayan, parti çalışmaları ile ilgili vatandaşlara bilgi veren Serdar Denktaş ve beraberindeki heyet, ardından çözüm süreci ile ilgili bilgi verdi.

Aydınlanma ziyaretlerinin amacının halk ile hassasiyetlerini paylaşıp, vatandaşların bu hassasiyetlere yönelik duruşu ile aydınlanarak tavır saptamaya çalışmak olduğunu ifade eden Denktaş, "Amacımız karşımıza çıkacak plana şimdiden evet ya da hayır kampanyası başlatmak değildir. Amacımız görüşmeler devam ederken önemle üstünde durduğumuz ve halkımızın büyük çoğunluğunun paylaştığına inandığımız hassasiyetleri şimdiden sizinle paylaşarak Cumhurbaşkanı Akıncı'nın görüşme sürecinde bu konuları ciddi olarak dikkate alması talebimizi ortaya koymaktır" şeklinde konuştu.

Garantörlük; Siyasi eşitlik ve eşit egemenliğin kesin olarak sağlanması; Antlaşmanın birincil hukuk haline getirilmesi; Kendi sınırlarımız içerisinde özel statü bölgelerinin kabul edilmemesi; Mülkiyet konusunda muhatap iki tarafın otoriteleri olması, bireylerin karşı karşıya bırakılmaması; Ekonomik antlaşma imzalama hakkı; ile toprak konusundaki hassasiyetlerini madde madde vatandaşlara açıklayan DPUG Genel Başkanı Denktaş şunları kaydetti:

"Bu hassasiyetleri halkımızın madde madde onay ve imzasına sunmak suretiyle elde edilecek sonuçları Cumhurbaşkanı Akıncı'ya sunarak bu talebi dikkate alması talep edilecek ve varılacak bir antlaşma içerisinde bu hususların var olduğunu görerek plana destek verme imkanını yakalayabileceğiz. Halkımızın her kesiminin hassasiyetlerini dikkate alan bir sonuç yaratılmaması halinde çözüm ihtimalinin ortadan kalkabileceğini tüm taraflar görmelidir."

DPUG'nin aydınlanma ziyaretleri bölge bölge devam edecek.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.