EKONOMİ & FİNANS
okuma süresi: 2 dak.

Ekonomi, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'na TSE Standartları denetimi

Ekonomi, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'na TSE Standartları denetimi

Ekonomi, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi ve ISO 10002:2006 Vatandaş Memnuniyeti Yönetim Sistemi Sertifikalarını almak için TSE yetkilileri tarafından üç gün boyunca denetlenecek.

Yayın Tarihi: 17/11/15 12:43
okuma süresi: 2 dak.
Ekonomi, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'na TSE Standartları denetimi
A- A A+

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre; Türk Standartları Enstitüsü (TSE) standartlarını uygulamak amacıyla bakanlıkta bir süreden bu yana devam eden çalışmaları yerinde incelenmesi için, TSE KKTC temsilcisi Kemal Kızıltan, TSE Planlama Müdürü Alper Kava, Ekonomi Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Bakanlığa bağlı dairelerde incelemelerde bulunuyor.

Bakanlık Müsteşarı Emin Bilgen denetimlerin başlaması üzerine yaptığı konuşmasında, almak için uğraş verdikleri 2 sertifikanın önemine işaret etti. İnsan odaklı hizmetlerinin temelinde Şeyh Edebali'nın, Osmanlı'nın kurucusu Osman Gazi'ye 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' anlayışında saklı olduğunu belirten Bilgen, sürdürülebilir 'yöneteni ve hizmeti güvenilen' bir yapı için etkili bir kamu yönetiminin varlığının esas olduğunu ifade etti.

Bilgen konuşmasına şöyle devam etti;

"Etkin hizmet vermenin yolu insan odaklı çalışmaktan geçiyor. Biz bunu Ekonomi Bakanlığında başarmak istiyoruz. Kamuda etkili hizmet etmek hem ekonomi açısından hem memnuniyet açısından önemlidir. Kamu görevlisinin görevi, hizmet alan vatandaşın sorununa yerinde çözüm üretmektir. Bunun yolu, hiç bir zaman bugün git yarın gel olmamalıdır. Enerji, iş ve zaman kaybının önüne geçmek için de vatandaşın doğru bilgilendirilmesi gerekir. İşte bu yüzden verdiğimiz hizmeti belirlenmiş startlara çıkartma hedefi ile çalışıyoruz" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.