EKONOMİ & FİNANS
okuma süresi: 2 dak.

Atun: "Mersin Kapısı bizim için çok önemli"

Atun: "Mersin Kapısı bizim için çok önemli"

Ekonomi, Sanayi ve Ticaret Bakanı Sunat Atun, KKTC'nin dünyaya açılmasında Mersin Kapısı'nın önemine işaret ederek, ülke ithalatının ve ihracatının yüksek oranda Mersin'den yapıldığını belirtti.

Yayın Tarihi: 20/11/15 15:36
okuma süresi: 2 dak.
Atun: "Mersin Kapısı bizim için çok önemli"
A- A A+

Ekonomi, Sanayi ve Ticaret Bakanı Sunat Atun, Mersin Ekonomi Platformu Başkanı Ferudun Gündüz'ü ve yönetim kurulu üyelerini bakanlıkta kabul etti.

Ekonomi, Sanayi ve Ticaret Bakanı Sunat Atun heyeti kabulünde yaptığı konuşmada, KKTC'nin dünyaya açılmasında Mersin Kapısı'nın önemine işaret ederek, ülke ithalatının ve ihracatının yüksek oranda Mersin'den yapıldığını belirtti.


Bakan Atun ülke ekonomisi için en önemli sektörün eğitim ve turizm olduğunu vurgulayarak, genel anlamda sanayi ürünlerinin yüzde 8 olan payının yüzde 20'lere yükselebileceğini ifade etti.

Bakan Atun, dış pazar payının artırmayı ve Kıbrıs Türk ürünlerinin marka olarak Türkiye pazarında yer almasını hedeflediklerini de belirtti

Bakan Atun bir diğer hedeflerinin KKTC'yi bir transit merkez haline getirmek olduğunu da söyledi.

Mersin Ekonomi Platformu Başkanı Ferudun Gündüz de ziyaretlerinde, platform hakkında bilgi verdi ve 28 – 29 Kasım tarihlerinde yapacakları zirvenin önemine işaret etti.

Mersin'den KKTC'ye ihracat ve ithalat yapıldığını ifade eden Gündüz, Kıbrıs'a getirilen suya çok önem verdiklerini ve suyun getireceği tarım ve endüstrinin nasıl gelişeceği, katkılarının neler olacağı konusunda fikir edinmek istediklerini söyledi.


Ferudun Gündüz, Mersin üzerinden KKTC'nin dış ticaret hacminin artırılması için Kuzey Kıbrıs'la ilişkilerin geliştirilmesi için katkı koymaya hazır olduklarını ve bu yönde komiteler kurularak eylem planları hazırlanması gerektiğini de ifade etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.