EKONOMİ & FİNANS
okuma süresi: 5 dak.

GAÜ, büyük zirve için gün sayıyor

GAÜ, büyük zirve için gün sayıyor

Barışa Giden Yolda Kıbrıs Uluslararası İşbirliği ve Yatırım Zirvesi 28 Kasım'da GAÜ'de gerçekleşiyor. "Barışa giden yolda Kıbrıs Uluslararası İşbirliği ve Yatırım Zirvesi" 28 Kasım 2015 Cumartesi Günü Le Chateu Lambousa'da gerçekleşecek.

Yayın Tarihi: 23/11/15 16:33
okuma süresi: 5 dak.
GAÜ, büyük zirve için gün sayıyor
A- A A+

Uluslararası Diplomatlar Birliği, Avrupa İşadamları Kulübü ve Girne Amerikan Üniversitesi'nin ortaklaşa düzenleyeceği "Barışa giden yolda Kıbrıs Uluslararası İşbirliği ve Yatırım Zirvesi" 28 Kasım 2015 Cumartesi günü, Le Chateu Lambousa ev sahipliği gerçekleşecek.

Konuyla ilgili GAÜ'den yapılan açıklamada, zirvenin 27 Kasım akşamı Girne Amerikan Üniversitesi'nin yerli ve yabancı misafirler onuruna vereceği akşam yemeği ile başlayacağı dile getirilirken, 28 Kasım'da ise Zirve Programı tam gün devam edeceği bildirildi. Resmi açılışın KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Mustafa Akıncı ve Başbakan Ömer Kalyoncu tarafından yapacağı belirtildi. Zirve 28 Kasım akşamı Kalyoncu'nun misafirler onuruna vereceği 'Gala Yemeği' ile sona ereceği söylendi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar şunları söyledi;

"Barışa giden yolda , Kıbrıs yatırım zirvesinde buluşuyoruz. Kıbrıs'ın kalbi 28 Kasım'da Zirvede Atacak. Başbakan'ımız Sayın Ömer Kalyoncu'nun himayelerinde ve GAÜ ev sahipliğinde; Uluslararası Diplomatlar Birliği (DMW) ve Avrupa İş Konseyi'nin (EBCA) desteğinde gün saymaya başladık. Çin'den Avrupa Birliğine; Kazakistandan, Pakistana, Türkiye ve KKTC nin Dev Yatırımcıları 28 Kasım'da zirvede buluşuyor" dedi.

Ayrıca Akpınar, "Adamızın yatırımcıları ile bir araya gelecek olan yabancı yatırımcılar için bu buluşmanın her iki tarafa da büyük getirileri olmasının yanı sıra, Kuzey Kıbrıs'ın potansiyelinin küresel dünya için öneminin ve rasyonelitesinin bir kez daha vücut bulacak olması yanında gelecek projelerin de doğuş anına tanıklık edecektir. Şahsım DMW Uluslararası Diplomatlar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Girne Amerikan Üniversitesi Yöneticiler Kurulu Başkanı sıfatıyla bu zirveye katkı koymaktan onur duyduğumu belirtirken zirveye katkı koyan herkese ülkem adına en içten teşekkürlerimi arz ederim" dedi.

Uluslararası Diplomatlar Birliği Türkiye Başkanı Ferhat Bozçelik konuyla ilgili yapmış olduğu açıklamasında şunları söyledi,

"DMW Türkiye olarak, son üç yıldır Kıbrıs ile yakından ilgileniyoruz. Uluslararası arena da hak ettiği siyasi ve diplomatik saygınlığı kazanması için Avrupa Birliği ve Avrupa Birliği üyesi ülke başkentleri nezdinde ciddi girişimleri olduğu ortada. Bu desteğin bir devamı olarak, DMW Uluslararası Diplomatlar Birliği (DMW Türkiye) - Avrupa İş Kulübü (EBCA) -Girne Amerikan Üniversitesi ile ortaklaşa düzenlediğimiz Barışa Giden Yolda Kıbrıs Uluslararası İşbirliği ve Yatırım Zirvesi'ni 28 Kasım 2015 tarihinde Girne'de yapacağız" dedi.

Başbakan Ömer Kalyoncu'nun himayesinde düzenlenecek zirveyle ilgili olarak yapılan açıklamada; Doğu Akdeniz Enerji Havzası içinde bulunan Kıbrıs'da yeni bir döneme girildiği, siyasi çözüme yönelik müzakerelerin yeniden başladığı, çözüme ise bir adım daha yaklaşıldığı bir dönemde Kıbrıs'da Uluslararası İşbirliği ve Yatırım Zirvesi yapılmasının önemine dikkat çekildi.

Kıbrıs jeo-stratejik öneme sahip

Kıbrıs'ın, uluslararası su yollarının önemli geçiş noktası olan Akdeniz'de jeo-stratejik öneme sahip bir Ada olduğu belirtilen açıklamda, Kıbrıs'ın son dönemde ise Doğu Akdeniz enerji koridoru içinde yer alması ve çıkarılması muhtemel enerji kaynaklarının varlığı sebebi ile daha da önem kazandığı vurgulandı. KKTC'de böyle bir İşbirliği ve Yatırım Zirvesi yapılmasının, Kıbrıs Barışına giden yolda siyasi ve diplomatik bir adım atılmasına ve ekonomik canlılığın doğmasına katkı sağlayacağı ifade edilen açıklamda, Ticaret, para ve sermaye'nin global dünyada sınır tanımadığı dile getirildi. Ayrıca Doğu Akdeniz enerji kaynaklarının varlığının da KKTC'nin elini çok daha fazla güçlendirdiği bildirildi.

Adil, kalıcı ve siyasi çözüm

Kıbrıs'ta bir yandan adil ve kalıcı siyasi çözüm yolunda ilerlenirken, bir yandan da ekonomik büyümenin öncelik haline geldiğine dikkat çekilen açıklamada yeni dönemde yaratılacak ekonominin, Kıbrıs'taki toplumların entegre olmasına doğrudan etki yapacağı söyledindi.

Zirveye, Avrupa Birliği, Almanya, Polonya, Macaristan, Moldovya, Yunanistan, Kıbrıs Cumhuriyeti (Rum Tarafı), Mısır, Katar, Rusya'dan en üst seviyede holding, şirket patron ve CEO'larının katılacağı belirtildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.