EKONOMİ & FİNANS
okuma süresi: 2 dak.

13'üncü maaş bu hafta mümkün görünmüyor

13'üncü maaş bu hafta mümkün görünmüyor

Başbakan Ömer Kalyoncu 13'üncü maaş ödemesinin ekonomik protokole, onun da su konusuna takıldığını yineleyerek, 3-4 gün içinde su konusunda Türkiye'ye yeni bir öneri götüreceklerini, 13'üncü maaş ödemesinin ise ancak bu gelişmelerin ardından gündeme gelebileceğini ifade etti.

Yayın Tarihi: 05/01/16 10:00
okuma süresi: 2 dak.
13'üncü maaş bu hafta mümkün görünmüyor
A- A A+

Kamu görevlilerinin, emeklilerin ve esnafın dört gözle beklediği geciken 13ü'ncü maaşın ödemesi bu hafta mümkün görünmüyor.

Başbakan Ömer Kalyoncu Kıbrıs Postası'na yaptığı değerlendirmede, 13'üncü maaş için Ekonomik Protokolün imzalanması, onun imzalanması için ise su sorununun çözülmesi gerektiğini yineledi.

Kalyoncu su ile ilgili olarak hükümetin Türkiye'ye önümüzdeki 3-4 gün içerisinde yeni bir öneri yapacağını, Türkiye'nin bu değerlendirme karşısında alacağı tavra göre, 13'üncü maaşın ödenmesini engelleyen zincirleme sorunların çözülüp çözülmeyeceğinin netleşeceğini ifade etti.

Başbakan Ömer Kalyoncu ayrıca Meclisin yeteri kadar hızlı çalışmadığını ve reform paketi içerisinde çıkması gereken yasaların yeteri süratte meclisten çıkmadığını, dolaysıyla da bir önceki protokolde belirtilen kaynakların Türkiye tarafından aktarılamadığını belirtti.

İhale yasası, Fonların bütçeye dahil edilmesi ile ilgili düzenleme , Kamu Görevlileri Yasası ve Sağlık Yasalarının bir an önce meclisten geçmesi gerektiğini de ifade eden Başbakan Kalyoncu, 13'ncü maaş ödemesi ile ilgili olarak kesin tarih veremeyeceğini ve bütün bu gelişmeler ışığında ancak ödemenin yapılabileceğini söyledi.

Öte yandan Kıbrıs Postası'na konuşan bazı sendikalar, yasanın 13'ncü maaşın Aralık ayı içerisinde ödenmesini emrettiğini ve hükümetin bunu yerine getirmeyerek yasayı çiğnediğini söyledi. Başbakan Kalyoncu ise, konunun yasayla ilgili olmadığını, durumun ortada olduğunu ve bunu defalarca birçok platformda dile getirdiğini belirterek, sendikaların tavrına anlam veremediğini ifade etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.