EKONOMİ & FİNANS
okuma süresi: 1 dak.

13'üncü maaşlar yine Ercan'dan

13'üncü maaşlar yine Ercan'dan

Yılan hikayesine dönen Ercan ihalesinden doğan 16 Milyon Euro'luk KDV anlaşmazlığı mahkeme kararı ile sonuçlandı, devlet T&T'den faizlerle birlikte yaklaşık 19 Milyon Euro tahsil etti ve 13'ncü maaş krizi de büyük ölçüde son buldu.

Yayın Tarihi: 12/01/16 10:07
okuma süresi: 1 dak.
13'üncü maaşlar yine Ercan'dan
A- A A+
Kıbrıs Postası Özel

İrsen Küçük Hükümeti döneminde Ercan İhalesi sayesinde ödenen 13'ncü maaşların imdadına yine Ercan Havalimanı yetişti. Birkaç yıldır devam eden özelleştirme bedeli olan 100 Milyon Euro üzerinden KDV ödenip ödenmeyeceği ile ilgili dava geçtiğimiz Cuma akşamı ödendi. 16 Milyon Euro'luk tartışma böylelikle sona erdi. Mahkeme T&T Havalimanı İşletmeleri'nin 16 Milyon Euro'luk KDV'yi faizi ile birlikte ödemesi konusunda hüküm verirken, T&T'nin kasasından yaklaşık 19 Milyon Euro çıkarak devletin kasasına girdi. T&T'nin mahkeme süreci başlarken verdiği teminatı nakite çeviren devletin 13'ncü maaşlarla ilgili eksiği büyük ölçüde giderilmiş oldu. Yıllardır devam eden mahkemenin böylesine kritik bir dönemde aniden sonuçlanması ise "hükümetin şansı" olarak nitelendirildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.