EKONOMİ & FİNANS
okuma süresi: 3 dak.

13. maaş bugün: Ay sonu en az 200 milyon TL daha

13. maaş bugün: Ay sonu en az 200 milyon TL daha

Kamu çalışanları ile emeklilerin yasal olarak aralık ayında ödenmesi gereken13'üncü maaş ikramiyeleri, 20 günlük gecikmeyle bugün ödeniyor. 190 milyon TL tutarında yapılacak ödemenin 55 milyon TL'si emeklilerin, 81 milyon TL ise kamu çalışanlarının 13'üncü maaşları için yapılacak.

Yayın Tarihi: 19/01/16 10:00
okuma süresi: 3 dak.
13. maaş bugün: Ay sonu en az 200 milyon TL daha
A- A A+

Maliye Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Havutcu, Maliye'nin kasasından çıkacak toplam 190 milyon TL'nin içerisinde, kamu çalışanları ile emeklilerin 13'üncü maaş ikramiyelerinin yanı sıra kurumların ve dış temsilciliklerin 13'üncü maaş ödemelerinin, belediyelere yapılan katkı payının, sosyal sigortalara aktarılan kaynağın da yer aldığını kaydetti. Müsteşar Havutçu, ay sonunda kamu çalışanları ve emeklilere ödenecek maaşlar konusunda ise bir gecikme öngörülmediğinin altını çizerek, maaşların hayat pahalılığına bağlı olarak artışla ödeneceğini kaydetti. Ocak sonunda ödenecek maaş toplamının 200 milyon TL tutarında olacağı üzerinde duran Havutçu'nun açıklamasına göre, böylelikle bu ay devletin kasasından 400 milyon TL'ye yakın bir miktar çıkmış olacak.

Kıbrıs Postası - Meryem EKİNCİ

Maliye Bakanlığı, Aralık 2015'te ödenemeyen 13'üncü maaşları bugün ödüyor. Kamu çalışanlarının, kamu işçilerinin, emeklilerin ve sigorta emeklileriyle sosyal yardım alanların 13'üncü maaşları için toplam 190 milyon TL ödeme yapılacağı açıklandı.

13'üncü maaş ikramiyeleri için yapılacak ödemenin detayları ve ay sonunda yapılacak maaş ödemeleri konusunda Kıbrıs Postası'nın sorularını yanıtlayan Maliye Bakanlığı Müsteşarı Havutçu, 190 milyon TL tutarındaki ödemenin detaylarını paylaştı.

Toplamda 190 milyon TL'nin 55 milyon TL'sinin kamu emeklileri ile sigorta emeklilerinin 13'üncü maaş ikramiyeleri için, 81 milyon TL'nin ise kamu çalışanları ve kamu işçilerinin 13'üncü maaş ödemeleri için kullanılacağını kaydeden Müsteşar Havutçu, geriye kalan 54 milyon TL'nin içerisinde ise belediyelere verilen katkı payının, kurumlar ve temsilciliklerin 13'üncü mnaaş ödemelerinin, sosyal sigortalara aktarılan kaynağın yer aldığını kaydetti.

"Hedefimiz ve öngörümüz maaşların zamanında ödenmesidir"

Havutçu, 13'üncü maaş ikramiyesinin hemen ardından, ay sonunda ocak ayı maaşlarının ödenmesi gerektiğinin anımsatılması ve maaş ödemelerinde bir gecikme olup olmayacağının sorulması üzerine ise şöyle konuştu:

"Öngörümüz gecikme olmaaycağı noktasındadır. 13'üncü maaşlarda bir sıkıntımız yaşandı doğrudur. Bu, süregelecek bir olay olarak değerlendirilmiyor. Hedefimiz ve öngörümüz ocak ayı maaşlarının gününde ödenmesidir. Maaşlara hayat pahalılığı rutin olarak eklenecek. Bu yasa gereğidir. Bunu tartışacak durumumuz yok. Oluşan hayat pahalılığı mutlaka ve mutlaka maaşlara yansıtılacak. Yasa neyse o uygulanacak."

"400 milyona yakın bir meblağ çıkacak"

Havutçu, hem 19'uncu maaş hem de ocak ayı maaşları dikkate alındığında toplamda 400 milyon TL tutarında bir ödeme yapılacağının da altını çizerek, "Ocak ayı maaşları için minumum rakam 200 milyona (TL) yakın. 400 milyona yakın bir meblağ çıkacak" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.