EKONOMİ & FİNANS
okuma süresi: 2 dak.

Atun işadamlarına "konsorsiyum çağrısı" yaptı

Atun işadamlarına "konsorsiyum çağrısı" yaptı

Kıbrıs Postası'nın CTP'li üst düzey bir yöneticiye dayandırdığı ve yalanlanmayan "hükümetteki CTP ile UBP'nin Türkiye'den gelen suyun işletmesi konusunda mutabakata vardıkları 'Kamu Özel Ortaklığı' formülünü" duyurması ardından Ekonomi, Sanayi ve Ticaret Bakanı Sunat Atun, işadamlarına hızla konsorsiyum kurmaları çağrısı yaptı…

Yayın Tarihi: 20/01/16 10:00
okuma süresi: 2 dak.
Atun işadamlarına "konsorsiyum çağrısı" yaptı
A- A A+

Kıbrıs Postası - Vatan MEHMET

Kıbrıs Postası'na konuşan Atun, "bundan sonra önümüze bakmamız ve söz konusu Kamu Özel Ortaklığını hızla geliştirmemiz lazım. Bizim için suyun dağıtımı ile ilgili ihalenin KKTC'de yapılması esastır. İşadamlarımıza seslenmek istiyorum: konsorsiyumu kursunlar ve bu işi yapalım…" dedi.

BESKİ'nin söz konusu formülde "nerede ve nasıl" yer alacağının sorulması üzerine ise Bakan Atun, "BESKİ muhatabımız değil… Zaten ortada BESKİ kalmadı. Belediyelerin idari anlamda temsiliyetleri olacak" dedi.

CTP ile UBP'nin Kamu Özel Ortaklığı formülü hakkında yaptıkları ve Kıbrıs Postası'nın duyurduğu görüşmeyi doğrulayan Atun, "Bu formülde, yani Kamu Özel Ortaklığında anlaşılabileceğimiz inancındayım" dedi.

Öte yandan dün TC Orman-Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, önümüzdeki hafta tarafların bir araya geleceğini; Kıbrıs İşlerinden de Sorumlu Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'in de katılımıyla meselenin çözüleceğini açıkladı.

Eroğlu, "Lefkoşa'ya şu anda suyu verecek durumdayız ama kim işletecek, ne olacak bu belli değil. Orada karar verilemiyor… Maalesef bir an önce karar vermelerini rica ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Hükümetteki ortakların üzerinde mutabık kaldığı söz konusu Kamu Özel Ortaklığı formülünün CTP Parti Meclisi'ne gidip gitmeyeceği merak konusu…

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.