EKONOMİ & FİNANS
okuma süresi: 3 dak.

KTSO, TSE işbirliğinde Kalibrasyon Laboratuvarı kuruyor

KTSO, TSE işbirliğinde Kalibrasyon Laboratuvarı kuruyor

Kıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Ali Çıralı başkanlığındaki heyet Ekonomi, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Ticaret Dairesi müdürü Nalan Nazlı ile birlikte, KKTC'de kalibrasyon laboratuvarı kurulması ve KKTC standartların geliştirilmesi konusunda Ankara'da bir dizi temaslarda bulundu.

Yayın Tarihi: 26/01/16 10:18
okuma süresi: 3 dak.
KTSO, TSE işbirliğinde Kalibrasyon Laboratuvarı kuruyor
A- A A+

Heyet 25 Ocak 2016 tarihinde Türk Standartları Enstitüsü Yönetim Kurulu Başkanı Sebahittin Korkmaz'ı ziyaret ederek, Ekonomi, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı kısmı hibe programı kapsamında KTSO bünyesinde kurulması öngörülen kalibrasyon laboratuvarı konusunda başkan Korkmaz'a bilgi vererek, KTSO-TSE arasındaki işbirliğinin geliştirilmesinin önemine vurgu yaptı.

Çıralı: "TSE'nin bilgi birikimine ihtiyacımız var"

Ziyarette konuşan Başkan Ali Çıralı, Kıbrıs müzakerelerinde ciddi gelişmelerin yaşandığını, yakın bir tarihte Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik referandum olabileceğini ve Kıbrıslı Türklerin AB müktesebatına uyum konusunda ciddi sıkıntıların yaşayabileceğini ifade etti. Çıralı "Çözüme hazırlanmamız ne kadar önemliyse, çözümden sonra güçlü yapılarla ekonomimizi desteklememiz o kadar önemlidir. Odamızın TSE ile işbirliğinde kalibrasyon laboratuarı kurma projesi bakanlığımızın kısmı hibe programları kapsamında destek almaya hak kazanmıştır. TSE'nin kalibrasyon konusunda AB'ye örnek olacak yapıları bulunmaktadır, Kıbrıs Türk üreticiler olarak TSE'nin bu konudaki bilgi birikimine ihtiyacımız var ve Kıbrıs'ta çözümün konuşulduğu bu günlerde TSE ile var olan işbirliğimizi geliştirmek arzusundayız" diye konuştu.

TSE Başkanı Korkmaz KTSO heyetini ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirterek, "KKTC'deki kardeşlerimizin kalibrasyon laboratuvarı kurulması ve standartların geliştirilmesi konusunda projelerine TSE olarak destek vermeye devam edeceğiz" dedi. KTSO'nun kalibrasyon projesinin Kıbrıslı Türkler açısından büyük önem taşıdığını belirten Korkmaz, böyle bir tesisin üretim için olmazsa olmaz bir ihtiyaç olduğunu ve bu konuda TSE-KTSO arasındaki mevcut işbirliğinin geliştirilmesi konusunda gelen talebi en kısa sürede değerlendireceklerini belirtti.

Ticaret Dairesi müdürü Nalan Nazlı, Ekonomi, Sanayi ve Ticaret Bakanlığımızın AB müktesebatına uygun olarak Kalibrasyon ve Metroloji tüzüklerin hazırlanması konusunda çalışmaları bulunduğunu, bu konuda Ticaret Dairesi olarak aktif olarak çalıştıklarını ifade etti. Nazlı, "Bakanlık olarak TSE ile ciddi bir işbirliğimiz var ve gelecek dönemlerde bu işbirliği çerçevesinde standartlarımızın geliştirilmesi konusunda ortak çalışmalar yapmak istiyoruz. Sanayi odamızın kalibrasyon konusundaki çalışmalarını yakından takip ediyor ve yasal mevzuatımızın hayata geçmesi açısından önemli bir adım olarak görüyoruz" diye konuştu.

Heyet, Türk Akreditasyon Kurumu, kalibrasyon laboratuvarları ve KKTC Ankara Büyükelçiliğindeki temaslarından sonra adaya döndü.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.