EKONOMİ & FİNANS
okuma süresi: 3 dak.

Moldova ve Transnistria ekibinden Creditwest Bank'a ziyaret

Moldova ve Transnistria ekibinden Creditwest Bank'a ziyaret

GAÜ'nün konuğu olarak Moldova ve Transnistria'dan gelen heyet Creditwest Bank'a da ziyarette bulunarak Kuzey Kıbrıs Finans sektörü ile ilgili bilgi aldı.

Yayın Tarihi: 27/01/16 15:33
okuma süresi: 3 dak.
Moldova ve Transnistria ekibinden Creditwest Bank'a ziyaret
A- A A+

Girne Amerikan Universitesi, United Nation Program for Development (UNDP) ve EU'nun finanse ettiği Enterprenours and BDS programı ile Moldovya'dan KKTC'ye gelen ve aralarında Avrupa İşletme Birliği Direktörü, Moldova Ticaret ve Sanayi Odaları Direktörleri, UNDP Moldova Proje Kordinatörü çok sayıda üst düzey yetkiliyi ağırladığı ekip Kuzey Kıbrıs'ta Bankacılık ve Finans Sektörünü yakından tanımak için Creditwest Bank'a ziyarette bulundu.

Yardım Derneği'nden Olga Sainciuc, Ticaret ve Sanayi Odası Dış İlişkiler Direktörü Vladimir Didilica , İş Geliştirme Derneği Mihai Frecatel, Avrupa İş Derneği'nden Mariana Rufa, Yeni Nesil Derneği Direktörü Liviu Andriuta, Yeni Nesil Derneği'nden Elena Bobkova, Bölgesel Kalkınma Komitesi Direktörü Vitaliy Yankovskiy, Ticaret ve Sanayi Odası Ruslan Slobodenyuk, İş Geliştirme Derneği'nden Evghenya Evstigneeva, Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Vasile Cojan, Intereconom Service Company'den Galina Popik, Uluslararası Güven ve Geliştirme Uzmanları Igor Gorashov, UNDP Proje Koordinatörü Angela Frunze'ün katılımı ile gerçekleşen ziyarette Creditwest Bank Finans Sektörü ile ilgili geniş bilgi verdi.

ZAHEER: KIBRIS, DOĞU AKDENİZ'İN EN GÜVENLİ YATIRIM BÖLGESİ

Finans sektörü ile ilgili geniş bilgi veren Hazine Dış İşlemler ve Pazarlama Genel Müdürü Yardımcısı Mazher Zaheer, Kıbrıs'ın, Doğu Akdeniz bölgesinin en güvenli yatırım bölgesi olduğunu belirtti. Zaheer, özellikle Kuzey Kıbrıs'ın turizm, eğitim ve finans sektörü açısından öne çıkarılabilecek önemli avantajları olduğunu ve bu özelliklerin stratejik olarak kullanılması ile ekonominin gelişebileceğini açıkladı.

Creditwest Bank Hazine ve Dış İşlemler Genel Müdür Yardımcısı Mazher Zaheer yatırım konusunda en önemli konulardan birisinin Ticari Hukuksal altyapı olduğunu, özellikle ticari hukuk konusunda Kuzey Kıbrıs'ta yapılması gereken çok fazla şey olduğunu belirtti. Zaheer, yabancı yatırımcıyı ülkemize çekilebilmek için şirket kurulması, birleşmeleri ve tasfiyeleri konusunda kolaylıklara ve teşviklere ihtiyaç olduğunu açıkladı.

Creditwest Bank olarak yatırımcılara her zaman kapılarının açık olduğunu belirten Zaheer, yeni projeleri üst yönetim olarak heyecanla değerlendirdiklerini açıkladı

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.