EKONOMİ & FİNANS
okuma süresi: 1 dak.

Roubini Economics: "TL dolar karşısında 3,50'yi görebilir"

Roubini Economics: "TL dolar karşısında 3,50'yi görebilir"

Amerikalı finans analiz firması Roubini Economics, 2016'nın sonuna kadar dolar/TL paritesinin 3,50 seviyesine çıkabileceğini açıkladı

Yayın Tarihi: 29/01/16 08:03
okuma süresi: 1 dak.
Roubini Economics: "TL dolar karşısında 3,50'yi görebilir"
A- A A+

ABD merkezli finansal analiz şirketi Roubini Global Economics, Türk Lirası'nın dolar karşısında 2016 yılı sonunda 3,50 seviyesinde değer kaybedebileceği tahmininde bulundu.

Roubini Economics'in ekonomistlerinden Maya Senussi, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın "tüketici fiyatları endeksinin (TÜFE) 2018 yılında yüzde 5'te istikrar kazanacağı" yolundaki görüşünün, 2016-17 enflasyon tahminlerini yukarı yönde revize etmesine rağmen gerçekçi olmadığını kaydetti.

Roubini Economics'ten yapılan açıklamada tek politika faizinin 2016 sonunda kademeli olarak yüzde 9'a yükseltilmesinin beklendiği ifade edildi.

Çekirdek enflasyonun Türk Lirası'nın değer kaybetmesi ve düşük petrol fiyatlarının ortadan kalkması ile birlikte yüksek kalmaya devam etmesini bekleyen Roubini Economics, "Merkez Bankası'nın mevcut ortalama fonlama maliyetinin çok daha üstünde sabit faiz belirlemesi güç olacak" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.