EKONOMİ & FİNANS
okuma süresi: 5 dak.

GİAD Başkanı Tunalı: "Reklam sektörü daralacak"

GİAD Başkanı Tunalı: "Reklam sektörü daralacak"

LTB'nin Reklam Tüzüğü gereği tüm işyerlerinden asılan reklam tabelalarının metrekaresine göre yılda bir kez vergi alacak olmasını Kıbrıs Postası'na değerlendiren GİAD Başkanı Ceyhun Tunalı, birçok işletme sahibinin reklamlarını azaltma yönüne gittiğine dikkat çekerek, bunun aynı zamanda reklam sektörünün daralmasına neden olacağını belirtti.

Yayın Tarihi: 11/02/16 08:02
okuma süresi: 5 dak.
GİAD Başkanı Tunalı: "Reklam sektörü daralacak"
A- A A+

İŞAD Yönetim Kurulu Üyesi Güven Taşçı, sadece reklam tabelalarında değil, gücü olmayan işletme sahiplerinin dükkan üzerine yaptıkları yapıştırmalara bile vergi alındığını belirterek, "Ölçüsü ve ebatı önemlidir. Bizce bu rakamlar çok fazla rakamlardır. Dengeye konulması gerekiyor"diye konuştu.

Sanayi Odası Başkanı Ali Çıralı, ülkede tabela vergilendirilmesi konusunda bir karmaşa olduğunu ifade ederek, bunun disiplin edilmesi gerektiğini söyledi. Çıralı, bir şirketin mutlaka bir tabelası olması gerektiğini söyleyerek, sadece tek bir tabelanın vergiden muaf tutulması gerektiğini kaydetti.

Kıbrıs Postası - Deniz ABİDİN

LTB Meclisi Reklam Tüzüğü gereği tüm işyerlerinden astıkları reklam tabelalarının metrekaresine göre yılda bir kez vergi alacağını açıkladı.

Tüzüğe göre, 2 metrekareye kadar her bir reklam tabelasından 150 TL, 5 metrekareye kadar 250 TL, 10 metrekareye kadar 350 TL, 20 metrekareye kadar tabelalardan bin TL, 20 metrekareyi aşan reklam tabelasından ise + 100 TL vergi alınacak.

GİAD Başkanı Ceyhun Tunalı Kıbrıs Postası'na yaptığı açıklamada, önemli olanın Lefkoşa halkının buna göstereceği tepkinin nasıl olacağı

yönünde olduğunu belirterek, Lefkoşalı'nın tüzükte yasal olarak alınması gereken bir ücret varsa bunu ödemeye hazır olduğunu söyledi.

Tunalı, şunları söyledi: "Bunu öderken belediyeden beklentisi de belediyenin kendi içersinde alması gereken tasarruf önlemlerini alması gerekliliğinin gözardı edilmemesidir. Biz yaparız olur veya verilen hak geri alınamaz gibi söylemlerle halkın taleplerine cevap vermezseniz halk da ödeyeceği reklam bedellerini ödememe yoluna gidecektir"

Tunalı: "Reklam sektörü daralacak"

Tunalı, birçok işletme sahibinin reklamlarını azaltma yönüne gittiğine dikkat çekerek, bunun aynı zamanda reklam sektörünün de daralmasına ve oradan ekmek yiyen insanların gelirlerinin düşmesine neden olacağını kaydetti.

Tunalı şöyle devam etti: "Aynı zamanda tabela fiyatlarının belirlendiği tüzüğün de fiyatlarla ilgili olarak tekrardan revize edilmesi gerekiyor. 1 tabeladan fazla tabelası olan işletmeler de vardır ve baktığınızda aylık odemesi gerekecek olan işyerleri için bunlar yüksek rakamlar tutmaktadır.O nedenle belediye böyle bir adım atacak ise bunları da önceden düşünmesi gerekiyor"

Taşçı: "Ölçüsü ve ebatı önemlidir, dengeye konulmalı"

İŞAD Yönetim Kurulu Üyesi Güven Taşçı ise sadece reklam tabelalarında değil, gücü olmayan işletme sahiplerinin dükkan üzerine yaptıkları yapıştırmalara bile vergi alındığını belirtti. Taşçı, şunları söyledi: "İşletmenin kendi tabelası varsa ve dükkanı önüne koyuyorsa buna vergi alınmamalıdır. Diğer reklam tabelalarından ise kontrollü olarak vergi alınmalıdır. Ölçüsü ve ebatı önemlidir. Bizce bu rakamlar çok fazla rakamlardır. Dengeye konulması gerekiyor"

Çıralı: "İşletmenin tek bir tane tabelası varsa vergiden muaf tutulmalıdır"

Sanayi Odası Başkanı Ali Çıralı, Sanayi Bölgesi'nden yıllardır tabela vergilerinin alınmakta olduğunu söyleyerek, kural gereği her iş yerinden bir tabelaya izin verildiğini belirtti. Ülkede tabela vergilendirilmesi konusunda bir karmaşa olduğunu ifade eden Çıralı, bunun disiplin edilmesi gerektiğini söyledi. Çıralı, her işletmenin her tarafa tabela asmasının doğru olmadığını belirterek, kriterlerin belirlenmesi gerektiğini kaydetti. Çıralı, şirketin mutlaka bir tabelası olması gerektiğini söyleyerek, sadece tek bir tabelanın vergiden muaf tutulması gerektiğini belirtti. Çıralı, "İşletmenin tek bir tane tabelası varsa vergiden muaf tutulmalıdır. Birden fazla tabela asmak isteyen işletme sahibi varsa, işletmenin büyüklüğü ve bölgesine göre değerlendirilmelidir. Reklam amaçlı tabelalar söz konusuysa izinli olmalı ve vergi talep edilmelidir" diye konuştu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.