EKONOMİ & FİNANS
okuma süresi: 2 dak.

Madeni 5 euro tedavüle girdi

Madeni 5 euro tedavüle girdi

En büyük madeni paranın 2 euro olduğu Almanya'da dünden itibaren 5 eurolar da dolaşıma girdi. Almanya'nın simgesi kartal ve dünya gezegenini temsil eden mavi bir halka taşıyan paralar büyük ilgi gördü.

Yayın Tarihi: 18/04/16 16:53
okuma süresi: 2 dak.
Madeni 5 euro tedavüle girdi
A- A A+
Federal Maliye Bakanlığı'nın verdiği bilgilere göre, 14 Nisan tarihinden itibaren madeni 5 eurolar, Deutsche Bank'ın yanı sıra pek çok bankada daha tedavüle girdi.

Bir yüzünde Almanya'da federal devletin simgesi kartal figürü bulunan madeni 5 euronun diğer yüzünde de dünyayı temsil eden mavi halka, onun içerisinde ise Avrupa ve Afrika'nın merkezde görüldüğü dünya haritası bulunuyor. Mavi halka ile dış halka arasında ise çeşitli gezegenler göze çarpıyor.

Yeni madeni paranın sahteciliğe karşı çok özel bir teknoloji ile basıldığı bildirildi. Demir 5 euronun dış halka ve iç kısmı arasında, ışık geçiren polimer bir halka kullanıldı.

Madeni 5 eurolardan ilk etapta 22,5 milyon adet basıldığı açıklandı. Bunlardan özel üretim olan 250 bininin koleksiyoncular tarafından şimdiden satın alındığı açıklandı.

Almanya'da şimdiye kadar 1, 2, 5, 10, 20 ve 50 centlerin yanı sıra 1 ve 2 euro madeni paralar tedavüldeydi. 5 euroların Almanya dışındaki AB ülkelerinde basılması beklenmiyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.