EKONOMİ & FİNANS
okuma süresi: 2 dak.

AB'nin yüzde 60'dan fazla bölgesi işsizlikte 0,5 oranında düşüş kaydetti

AB'nin yüzde 60'dan fazla bölgesi işsizlikte 0,5 oranında düşüş kaydetti

Avrupa Birliği'nin %60'dan fazla bölgesinde 2014'le karşılaştırıldığında 2015'te bölgesel işsizlik oranında en az %0,5 oranında düşüş kaydedildi.

Yayın Tarihi: 29/04/16 07:35
okuma süresi: 2 dak.
AB'nin yüzde 60'dan fazla bölgesi işsizlikte 0,5 oranında düşüş kaydetti
A- A A+
Bununla birlikte bölgesel işsizlik oranları AB bölgeleri genelinde, en düşük oranlar olarak Almanya'nın Freiburg ve Niederbayern bölgelerinde %2,5, Oberbayern ve Oberpfalz bölgelerinde % 2,7'yle çeşitlilik göstermeyi sürdürdü. Almanya'nın bu bölgelerini % 2,8 ile Çek Cumhuriyeti'nin Prag bölgesi izledi. Ölçeğin öteki ucunda, en yüksek işsizlik oranları İspanya-Melilla % 34,0 ve Andalucia % 31,5, Yunanistan'da Dytiki Makedonya'da % 30,7, ve İspanya Canarias ve Extremadura % 29,1 oldu. Bölgesel işsizlikle ilgili bu veriler, AB İş Gücü Araştırması esasında derlendi ve Eurostat 'ta yayımlandı.

Veri alınabilen 274 AB bölgesi arasında 60 bölgede işsizlik oranı 2015'te % 4,5 veya daha az oldu, AB'nin % 9,4 ortalamasının yarısına denk geldi. Bu bölgeler arasında Almanya'nın yirmi dört, Birleşik Krallığın yirmi bir, Avusturya'nın dört, Çek Cumhuriyetinin üç, Belçika, Macaristan ve Romanya'nın ikişer ve İtalya'nın bir bölgesi bulunuyor. 29 bölgede de işsizlik oranı AB'nin iki katı olmak üzere en az % 18,8 olarak belirlendi. Bu bölgeler arasında Yunanistan'ın on bir bölgesi, İspanya'nın on, Fransa (bütün yurt dışı bölgeler) ve İtalya'nın dörder bölgesi yer aldı.

2015'te AB içerisinde 15-24 yaş arası işsizlik oranı ortalaması % 20,4 olarak hesaplandı. İşsizlik oranlarında bölgesel farklılıklar gençler için oldukça dikkat çekici oldu. En düşük oranlar Almanya bölgelerinde, özellikle % 3,4 ile Oberbayern, % 4,7 ile Freiburg, % 5,2 ile Mittelfranken, % 5,7 ile WeserEms ve % 5,8 ile Karlsruhe'de, en yüksek oranlar % 79,2 ile İspanya'nın Ceuta ve % 72,0 ile Melilla bölgelerinde kaydedildi. AB bölgelerinin dörtte üçten fazlasında gençler arasında işsizlik oranı toplam işsizliğin en az iki katı olarak değerlendirildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.