EKONOMİ & FİNANS
okuma süresi: 4 dak.

GAÜ ve Muğla TSO arasında protokol anlaşması imzalandı

GAÜ ve Muğla TSO arasında protokol anlaşması imzalandı

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Yükseköğretimde 50. Yılına doğru ilerlerken, iş dünyası ile gerçekleştirmiş olduğu işbirliği anlaşmalarına bir yenisini daha ekledi.

Yayın Tarihi: 06/05/16 15:14
okuma süresi: 4 dak.
GAÜ ve Muğla TSO arasında protokol anlaşması imzalandı
A- A A+
Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Yükseköğretimde 50. Yılına doğru ilerlerken, iş dünyası ile gerçekleştirmiş olduğu işbirliği anlaşmalarına bir yenisini daha ekledi.

GAÜ Rektörü Prof. Dr. Kutsal Öztürk başkanlığındaki heyet, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO)'yu ziyaret ederek, iki kurum arasında iş birliği protokoli imzalandı. Ziyarete, GAÜ Rektörü Prof. Dr. Kutsal Öztürk, GAÜ Tanıtım Uzmanı Uğur Uysal Yorulmaz ve GAÜ Muğla Temsilcisi Yakup Küçük ile Muğla Spor Şube Müdürü Devrim Karakuş katılırken, MUTSO adına Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Mustafa Ercan ve Mehmet Dişcigil ile Yönetim Kurulu Üyesi Levent Özkan hazır bulundu.

30 yıllık geçmişiyle Kıbrıs'ın ilk üniversitesi

GAÜ Rektörü Prof. Dr. Kutsal Öztürk yaptığı açıklamasında, "Biz adaya sığmıyoruz. 3 Kıtada 6 kampüsümüz ile bir dünya üniversitesi olarak kendimizi kanıtladık." diyerek, GAÜ'nün tarihi ve yapısı hakkında açıklamalarda bulundu. Öztürk açıklamasıın devamında; "1985 yılında kurulan ve 30 yılı geride bırakan üniversitemiz, Kıbrıs'ın ilk üniversitesi olma özelliği taşımaktadır. İnovatif ve dünyaya açılmayı hedefleyen bir yapıyla 30 yıl önce çıkılan yolda bugün, 3 kıtada 6 kampüsümüz ile bir dünya üniversitesiolarak kendimizi kanıtladık. Türkiye'nin her ilinden öğrencilerimiz var. Bunun yanı sıra yabancı öğrencilerimiz ile 16 bine yakın öğrenci potansiyelimizle inanılmaz bir kültür mozaiği barındırıyoruz. Hedefimiz her bir öğrenciye ayrı bir değer olarak bakarak, bir dünya insanı yetiştirmek. Kıbrıs ekonomisine can veren ana sektör eğitim. Bu nedenle çalışmalarımızı gerçekleştirirken kaliteyi esas alıyoruz. Ayrıca Kıbrıs Üniversiteler Birliğini kurduk ve Kıbrıs Amerikan Üniversitesi ile kardeş olduk. Bunların yanı sıra yurtdışında kendi kampüsleri olan tek Türk Üniversitesi olduğumuzun da altını çizmek isterim." ifadelerine yer verdi.

Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek söze başlayan MUTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Ercan, MUTSO'nun Türkiye'nin en eski ve en köklü kuruluşları arasında yer aldığına ve üyeye en iyi hizmet noktasında çalışmalara yön verildiğine vurgu yaparak Odanın kısa tarihi ve proje ve çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Ziyarette yer alan Muğla Spor Şube Müdürü Devrim Karakuş ise, MUTSO'nun, ilin ekonomik ve sosyal her türlü alanda gelişim göstermesi için çalıştığına ve projelere destek verdiğini ifade ederek, son olarak Datça ve Dalyan'da düzenlenen Uluslararası Yüzme Yarışmalarının ana sponsorları arasında yer aldığının altını çizdi.

Açıklamaların ardından MUTSO ve GAÜ arasında işbirliği protokolü imzalandı. GAÜ adına Rektör Prof. Dr. Kutsal Öztürk ve MUTSO adına Başkan Yardımcısı Mustafa Ercan tarafından imzalar atılırken, Başkan Yardımcısı Mehmet Dişcigil, imzalanan protokol anısına plaket takdiminde bulundu. Rektör Öztürk, "Protokollerin kağıt üzerinde kalmaması, can bulup yaşaması için Girne Amerikan Üniversitesi olarak her türlü iletişim ve desteğe açığız." mesajı verdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.