EKONOMİ & FİNANS
okuma süresi: 2 dak.

Moody's Bank of Cyprus ve Hellenic Bank'la ilgili tahminini olumlu olarak değiştirdi

Moody's Bank of Cyprus ve Hellenic Bank'la ilgili tahminini olumlu olarak değiştirdi

Moody`s derecelendirme kuruluşu, Bank of Cyprus Kamu Şirketi Limited`in Caa3 uzun vadeli mevduat faizleri ve Hellenic Bank Kamu Şirketi Ltd.`in Caa2 mevduat faizleriyle ilgili tahminini durağandan olumluya değiştirdi ve bankalardan 2016`da karlılık beklendiğini bildirdi.

Yayın Tarihi: 16/06/16 14:50
okuma süresi: 2 dak.
Moody's Bank of Cyprus ve Hellenic Bank'la ilgili tahminini olumlu olarak değiştirdi
A- A A+
Moodys derecelendirme kuruluşu, Bank of Cyprus Kamu Şirketi Limited`in Caa3 uzun vadeli mevduat faizleri ve Hellenic Bank Kamu Şirketi Ltd.`in Caa2 mevduat faizleriyle ilgili tahminini durağandan olumluya değiştirdi ve bankalardan 2016`da karlılık beklendiğini bildirdi.

Derecelendirme kuruluşu iki bankanın bütün faizlerini olumlu buldu, Bank of Cyprus`un uzun vadeli taraf sözleşme risk değerlendirmesini bankanın yükümlülük yapısındaki değişiklikte banka yatırımlarında artış, teminat fonlarında özellikle Acil Likidite Yardımı`nda düşüşü yansıtarak Caa2`den Caa1`e çıkardı.

Görünüm değişikliği Moody`s bankaların zayıf değerlendirilmiş kalitesinde, karlılığa dönüş ve fon koşullarının iyileşmesiyle daha da gelişme beklentilerini yansıtıyor. Bu ekonomik yerel iyileşmenin hızlandırılmasına ve bankaların yeniden yapılanma çabalarının artmasına bağlanıyor.

Moody`s bankalardan beş yıllık kayıptan sonra 2016`da karlılık bekliyor. Buna ek olarak derecelendirme kuruluşu, Kıbrıs bankalarının fon koşullarının yatırımcıların güveninin yavaş yavaş sağlanmasından ve bankacılık sistemi yatırımlarının tevazuyla büyümekte olmasından dolayı artmakta olduğuna işaret ediyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.