EKONOMİ & FİNANS
okuma süresi: 2 dak.

Sterlin'e bir darbe de İngiltere Merkez Bankasın'dan geldi

Sterlin'e bir darbe de İngiltere Merkez Bankasın'dan geldi

GBP/USD paritesi, Brexit sonucu ardından 1,50'li seviyelerden hızla 1,30'lu seviyelere yöneldi. İngilizce tabirle "uncharted territories" yani grafiklerde uzun süredir görülmeyen bölgelere doğru hızlı bir yönelme var.

Yayın Tarihi: 01/07/16 09:35
okuma süresi: 2 dak.
Sterlin'e bir darbe de İngiltere Merkez Bankasın'dan geldi
A- A A+
GBP/USD paritesi, Brexit sonucu ardından 1,50'li seviyelerden hızla 1,30'lu seviyelere yöneldi. İngilizce tabirle "uncharted territories" yani grafiklerde uzun süredir görülmeyen bölgelere doğru hızlı bir yönelme var. Dün, İngiltere Merkez Bankası Başkanı Carney, yaz aylarında faiz indirimine gidebileceğine yönelik mesaj verdi. Son günlerde, daha önce de bir çok kez paylaştığımız üzere, küresel kriz dönemi olan 2009'da test edilen 1,3500 seviyesine ulaşmaya çalışan GBP/USD paritesinin bu atağı şimdilik başarısız oldu. Sterlinde özellikle, 1,3500 seviyesinin altında kalındığı ve teknik anlamda 1,3280 bölgesinin altında gecelik kapanış yaptığımız durumda, 1985 yıllarında görülen 1,20'li seviyelere doğru hareketin kapısının açılacağını düşünüyoruz.

Sterlin'in 1,3500 seviyesindeki yatak desteğinde tutunmakta zorlandığını (mavi kesik çizgi) görüyoruz. Sterlin üzerideki baskının devam etmesi olası duruyor. Bu durumda, aşağıda uzun yıllardır görülmeyen seviyeler test edilebilir.

Sterlin'in Türk Lirası karşısında seyrinin pek içi açıcı olmadığını görüyoruz. Türkiye'nin dış siyasette atağa kalkmasının TL ve TL cinsi yatırım araçlarına vermiş olduğu destek bir yana, Sterlin'in Dolar karşısında zayıf seyri, netice itibarı ile GBP/TL kurunu da baskılamaya başladı. Brexit ardında ne olacak? konulu yazımda da belirttiğim gibi, 3,8500 seviyesinin altına sarkması durumunda, hareketin sertleşebileceğini paylaşmıştım. Dün akşam itibarı ile teknik resim biraz daha netleşmiş oldu. Teknik bir bakış açısı ile, Sterlin'de değer kayıplarının devam etmesi beklentisinden hareketle, kademeli olarak aşağıda en önemli destek seviyesinin 3,45 civarında olduğunu görüyoruz.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.