EKONOMİ & FİNANS
okuma süresi: 2 dak.

Dolarda son durum; "Denge"

Dolarda son durum; "Denge"

Dolar fiyatları ne kadar oldu? S&P'nin Türkiye'nin notunu düşürmesi ve OHAL ilanıyla kayıplarını hızlandırarak tarihi zirveyi gören dolar, bu sabah 3.07 seviyelerinde dengelendi.

Yayın Tarihi: 22/07/16 12:50
okuma süresi: 2 dak.
Dolarda son durum; "Denge"
A- A A+
Darbe girişimi, S&P'nin Türkiye'nin kredi notunu düşürmesi ve Türkiye genelinde olağanüstü hal (OHAL) ilan edilmesi ardından kur ve faizlerde sert yükselişler görülürken, son günlerdeki yoğun haber akışının azalması halinde piyasaların bir miktar sakinleşebileceği ve kurda tepki alımı görülebileceği belirtiliyor.

Piyasada darbe girişimi sonrası yoğun yabancı çıkışları gözlenirken, hükümet yetkililerinin arka arkaya ekonomiye güven mesajları vermesine rağmen ikna olmayan piyasalarda tansiyon henüz düşmüş değil. Bankacılar hafta başından bu yana sadece yurtiçi gelişmelere odaklanan kur ve faiz tarafında yoğun satış eğilimi olduğunu ancak dün itibariyle piyasaların da hafif de olsa sakinleştiğini belirtiyor. Bu çerçevede politik gelişmelere yönelik haberler izlenirken, haber akışının sakinleşmesinin piyasalara da yansıyabileceği belirtiliyor.

S&P'nin kredi notunu düşürmesinin, Türkiye'nin yatırım yapılabilir seviyede tuttukları kredi notunu izlemeye alan Moody's ve Fitch'in de not indirimini tetikleyebileceği endişesi piyasaları rahatsız eden ana unsurlardan biri.

Dün saat 17.53 itibariyle 3.0756/3.0770 seviyesinde olan dolar/TL, güne yükselişle başlayarak 3,07 seviyelerinde dengelendi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.