EKONOMİ & FİNANS
okuma süresi: 5 dak.

Ticaret Odası "Leading By Example Projesi" hakkında basın toplantısı düzenledi

Ticaret Odası "Leading By Example Projesi" hakkında basın toplantısı düzenledi

Kıbrıs Türk Ticaret Odası'nın (KTTO) liderliğinde Güney Kıbrıs'tan Ticaret ve Sanayi Odası'nın katılımıyla yürütülen "Leading By Example Projesi" hakkında basın toplantısı düzenlendi.

Yayın Tarihi: 16/08/16 18:39
okuma süresi: 5 dak.
Ticaret Odası "Leading By Example Projesi" hakkında basın toplantısı düzenledi
A- A A+
Kıbrıs Türk Ticaret Odası'nın (KTTO) liderliğinde Güney Kıbrıs'tan Ticaret ve Sanayi Odası'nın katılımıyla yürütülen "Leading By Example Projesi" hakkında basın toplantısı düzenlendi.

KTTO'da düzenlenen basın toplantısında Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Fikri Toros da bir konuşma yaptı.

Odadan yapılan açıklamaya göre, konuşmasında bazı eleştirilerde de bulunan Toros, halkın olumlu gelişmeleri sağlıklı değerlendirmesine engel olma, toplumu kamplaşma ve cepheleşmeye sürükleme amacıyla Kıbrıs Türk Ticaret Odası'nı veya kendi dahil herhangi bir yetkilisini gerçek dışı yayınlarla karalama girişimlerinin varlığından söz ederek, "Bunlara karşı durmak da bu çalışmaların önemli bir unsuru olarak görülmektedir" dedi.

Halkın bir dönüşüm arifesinde bulduğunu da kaydeden Toros, "Halkımızın farklı görüşlerin ortak paydada birleşmesine ihtiyacı var. Farklı görüşlerimiz var ve her zaman olacak. Önemli olan bunları gerçekçi bir şekilde değerlendirmek ve farklı görüşlerin politik parçalanmaya neden olmaksızın demokratik süreçler içinde ele alınmasını sağlamak" diye konuştu.

Toros, Avrupa Birliği ile uyumlaşma ve Rum halkıyla diyalog zeminini geliştirme çerçevesinde çeşitli etkinlikler organize edip, bu amaçla düzenlenen etkinliklerde yer aldığını anımsatarak "Leading By Example" projesinin bu etkinliklerden sadece biri olduğunu kaydetti.

Toros, "Odamızın AB ve diğer paydaşlarla gerçekleştirdiği projeler şeffaflık ve hesap verebilirlik temelinde hazırlanarak hayata geçirilmektedir" ifadelerini kullandı.

Fikri Toros, AB Mali Yardım Tüzüğü'nün amaçları arasında olan güven artırıcı önlemlerin ve uzlaşmanın teşvik edilmesi ve sivil toplumun desteklenmesi kapsamında değerlendirilen "Leading by Example" projesinin "Civil Society in Action IV" hibe programı altında Avrupa Komisyonu tarafından uygun görülerek onaylandığını kaydetti.

ETKİNLİKLER TAMAMLANMADI; BİR YIL UZATILMASI İSTENDİ

Projenin başlangıç tarihinin 4 Temmuz 2014; bitiş tarihinin ise 4 Temmuz 2016 olarak belirlendiği bilgisini veren Toros, proje kapsamında öngörülen etkinliklerin tamamlanamadığını, bu nedenle projeye bir yıllık bir uzatma verilmesi için başvuruda bulunulduğunu kaydetti.

Uzatma süresinin onaylanması beklendiğini de dile getiren Toros, projenin toplam bütçesi hakkında bilgi verdi. Toros, Avrupa Komisyonu tarafından ayrılan 253 bin 435.64 Euro'luk toplam bütçenin henüz 129,709 Euro'sunun proje lideri konumunda olan KTTO'ya aktarıldığını söyledi.

Proje kapsamındaki etkinlikler Kuzey Kıbrıs'taki AB Destek Ofisinde (EUPSO) ilgili "Task Manager"lerin, yani görev yöneticilerinin ve ilgili tüm AB kurumlarının kontrolünde ve denetiminde yürütüldüğünü de kaydeden Toros, "Leading By Example projesi, Kıbrıs'ta iş camiaları da dahil olmak üzere sivil toplumların diyalog, güven, işbirliği ve yakınlaşmasına katı koymayı ve Kıbrıs'taki sivil toplumun siyasi düzeyde karar alma süreçlerindeki katılımını artırmayı amaçlamaktadır" dedi.

Toros, toplumlararası staj programının tamamlandığını, iki liderin bir araya getirildiğini, atölye çalışmalarının gerçekleştiğini söyleyerek, süren eylemleri de şöyle ifade etti:

"Ara bölgede iki taraftan üreticilerin katılacağı bir alış-veriş ortamı olarak düşünülen Park for Cooperation (İşbirliği Parkı), Nicosia Ring Tour fizibilite çalışması, iş insanları ziyaretleri ve sektörel İş Toplantıları, denç girişimcilere yönelik paneller düzenlenmesi."

Toros, Bölünmüş Başkentin Hayalet Havaalanı konulu belgesel gösteriminin proje kapsamındaki film ve kitap tanıtımı çerçevesinde gerçekleştirildiğini de kaydetti.

Staj programı konusuna da değinen Toros, katılımın tüm KKTC vatandaşlarına açık tutulduğunu da belirtti, "Ancak Güney Kıbrıs'ta yapılacak çalışmalara katılacak kişilerin Güney Kıbrıs'a geçiş koşulları, proje koşullarından ayrı olarak adadaki mevcut durumdan etkilenmiştir" dedi.

Toros, Güney Kıbrıs'tan gelerek Kuzey Kıbrıs'ta staj yapmak için başvuran kişilerin KTTO tarafından proje kapsamında belirlenen işyerlerinde stajlarını yaptıklarını da söyledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.