EKONOMİ & FİNANS
okuma süresi: 6 dak.

Teknoloji bankacılığına Near East Bank damgası

Teknoloji bankacılığına Near East Bank damgası

Son yıllarda hız kesmeden en yeni teknoloji ürün ve sistemlerini bünyesine katmayı sürdüren Near East Bank, Oracle Exadata V2 sistemi ile dünyanın ve Türkiye'nin en prestijli bankaları ile ayni safta yer aldı.

Yayın Tarihi: 23/08/16 17:31
okuma süresi: 6 dak.
Teknoloji bankacılığına Near East Bank damgası
A- A A+
Son yıllarda hız kesmeden en yeni teknoloji ürün ve sistemlerini bünyesine katmayı sürdüren Near East Bank, Oracle Exadata V2 sistemi ile dünyanın ve Türkiye'nin en prestijli bankaları ile ayni safta yer aldı.

Kıbrıs'ın en büyük grubu Near East Grubun bir parçası olarak bankacılık ve finans sektöründe güven ve istikrarla zirveye tırmanmayı sürdüren Near East Bank, teknoloji alt yapısına çok ciddi rakamlar harcayarak bu alanda da öncü konumunu koruyor.

Near East Bank Genel Müdür Yardımcısı Enver Haskasap konuya ilişkin değerlendirmesinde "Her koşulda müşteri memnuniyetine odaklı hizmet anlayışına verdiği özel önemle bir yandan müşteriye hayatı kolaylaştıran yenilikçi ürün ve hizmetler sunan Near East Bank, diğer yandan küresel ölçekli dünya bankalarının sahip olduğu en yeni teknoloji ürünü yazılım ve güvenlik sistemlerini bünyesine katarak dünya bankası olma hedefini sürdürüyor" şeklinde konuştu. Haskasap bu bağlamda günümüzün gerektirdiği çağdaş ve modern teknolojik donanım ve altyapıya sahip olan yeni veri merkezinde yedekli iklimlendirme, yedekli jeneratör ve yedekli kesintisiz güç kaynakları kullanılarak olası arızalarda kesinti yaşanmasının önüne geçilmesini hedeflendiğini belirtti.

Benzer çalışma bankanın yedeklilik merkezi için 2014 yılında tamamlanmıştı.

Banka Veri Merkezi 120 dakika yangına dayanıklı olarak tasarlanıp yapılırken,olası yangın riski durumunda otomatik algılama yaparak devreye girebilecek yangın/algılama ve söndürme ve depreme karşı güçlendirilmiş yüksek taşıma kapasitesine sahip döşeme kullanılan veri merkezinde tüm sistemlerin sorunsuz çalışacağı ısı seviyesini ideal düzeyde tutacak yedekli bir iklimlendirme sistemi de kuruldu.

Veri merkezine yerleştirilen elektronik giriş sistemi, ortam inceleme sensörleri ve kamera sistemleri ile her türlü ısı değişikliği, oluşabilecek su kaçakları gibi ortamsal riskler kontrol altına alınırken enerji altyapısında yaşanabilecek her türlü olumsuz senaryo düşünülerek kullanılan yüksek kapasite UPS ve Jeneratörler için yedekli bir yapı kurularak veri merkezinde enerji sürekliliği sağlandı.

Veri merkezinin devreye alınması sonrasında bankanın sistem mimarisinde büyük dönüşüm yaratan Oracle Exadata v2 sistemi devreye kondu.

Birbirine yedekli sunucu ve veri depolama alanlarını, yüksek kapasiteli veri iletişim altyapısını ve sistem yazılım bütünlüğünü tek bir cihaz olarak barındıran Oracle Exadata Veri Tabanı Makinesi (Oracle Exadata Database Machine) yüksek performansın yanında, güvenilir mimarisi sayesinde olası mekanik riskleri azaltarak yüksek verim sağlıyor. Oracle Exadata, veri tabanı sistemlerine özel tasarlanmış kendine has özellikler barındırarak çok yüksek işlem hacimlerine ulaşabilmekte ve yüksek veri sıkıştırma özelliği ile hem performans artışı sağlamakta hem de depolama ünitesi bünyesinde yüksek verim sağlıyor.

Dünya Bankaları ile Birlikte birçok yazılım ürününde lider olan Oracle, Sun Microsystem'i bünyesine kattıktan sonra, yazılım ve donanımın birlikte geliştirildiği bütünleşik sistem çözümleri üretmeye başladı. 2009 yılında piyasaya çıkan Oracle Exadata versiyon 2, o tarihten bu yana sektörde eşi benzeri görülmemiş farklar ortaya koyan dünyanın en hızlı veri tabanı makinesi olarak öne çıkarak bu güne kadar kusursuzluğunu kanıtlayan bir üründür. Exadata, küçük ölçekli firmalardan büyük ölçekli kurumlara kadar çok geniş bir kullanıcı kitlesine sahip olup dünyanın önde gelen firmaları tarafından ve özellikle finans kuruluşları tarafından tercih ediliyor.

Kaliteli, hızlı ve kesintisiz hizmet sağlamanın müşteri memnuniyetini yükselteceği bilinci ile yola çıkan Near East Bank, bu konuda da adamızda öncü davranarak, Türkiye ve dünyadaki diğer lider konumdaki finans, sigorta ve kredi kartı kuruluşları tarafından tercih edilmiş ve edilmeye devam eden Oracle Exadata sistemi ile yoluna devam etmeyi seçti. Bu kuruluşlar arasında, İşbank, Akbank, Garanti Bankası, Yapı ve Kredi Bankası, Vakıfbank, BNP Paribas (Fransa), Deutsche Bank AG(Almanya), Bank of America(Amerika), GE Capital(Amerika) ve Commonwealth Bank of Australia (Avustralya) gibi finans kurumları yer alıyor.

Oracle ve IBM gibi dünya markası firmaların sunduğu çözümleri tercih ederek kullanmaya yönelik çalışmalar yapan Near East Bank, Exadata'nın sunduğu yüksek iş modelleme imkanı doğrultusunda Bilgi Teknolojileri altyapısında gerçekleştirdiği bu büyük dönüşüm sayesinde geleceğe yönelik yeni projelerini bugünden planlamaya başladı.

Dünyanın en yeni teknoloji ürünleri ile hizmet kalitesini zirveye taşıyan Near East Bank, halka ve müşterisine hayatı kolaylaştıracak avantajlı kredi paketleri ile de ülke ekonomisine katkılarını devam ettirmenin gururunu yaşıyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.