EKONOMİ & FİNANS
okuma süresi: 4 dak.

Kuzey Kıbrıs Turkcell ve PlusClouds'tan önemli işbirliği

Kuzey Kıbrıs Turkcell ve PlusClouds'tan önemli işbirliği

Kuzey Kıbrıs Turkcell ve PlusClouds Cloud Computing Service sarasında işbirliği protokolü imzalandı.

Yayın Tarihi: 07/09/16 16:23
okuma süresi: 4 dak.
Kuzey Kıbrıs Turkcell ve PlusClouds'tan önemli işbirliği
A- A A+

Kuzey Kıbrıs Turkcell ve PlusClouds Cloud Computing Service sarasında işbirliği protokolü imzalandı.

Protokole, Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü İsmet Yazıcı ile PlusCloudsCloud Computing Services CEO'su Harun Barış Bulut imza attı.

Protokolle birlikte PlusClouds Cloud Computing Services firması Kuzey Kıbrıs Turkcell Data Center'in (veri merkezi) üstün teknolojisinden yararlanarak, data center üzerinden hizmet verecek.

Ayrıca Kuzey Kıbrıs Turkcell de firma aracılığı ile müşterilere hizmet satabilecek.
"GÜVENLİ VE KESİNTİSİZ"

"Kuzey Kıbrıs Turkcell olarak teknolojide en ileri faydaları sunmaya, fark yaratmaya ve ülkemize katkıda bulunmaya odaklandık" diyen Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü İsmet Yazıcı; Data Center'in veri depolamada, güvenli ve kesintisiz sunucu barındırma hizmetiyle kurumlarımıza önemli bir açılım getirdiğini belirtti.

İsmet Yazıcı, en yeni internet teknolojilerini kullanıcılara sunmak misyonuyla kurulmuş PlusClouds'la işbirliğinin kendileri için önemli olduğunu söyleyerek, dünya çapında bir Bulut Bilişim markasıyla iş ortaklığının her iki kuruma ciddi katkılar sağlayacağına inandığını ifade etti.

Yazıcı, bu önemli işbirliği sayesinde, Kuzey Kıbrıs'taki kurumların da Plus Clouds'un sunduğu hizmetlerden yararlanabileceğini anlatarak, "Kurumlarımız örneğin, web siteleri için içerik yönetimi, hukuk büroları için evrak yönetim sistemleri, müşteri ve satış yönetim sistemleri, kısaca alt yapı yatırımı yapmadan bulutta tüm yazılım ya da uygulamalarını güvenli ve kesintisiz bir teknoloji desteği ile çalıştırabilecekler" dedi.

Kuzey Kıbrıs Turkcell'in verdiği bilgiye göre kurumlar hiçbir yatırım yapmadan server, firewall, soğutma gibi işlemleri bir web sitesi üzerinden istediği konfigürasyon da oluşturabilecek.
"BAŞARI HİKAYESİ..."

PlusClouds Cloud Computing Services CEO'su Harun Barış Bulut da sürekli ilerleme gösteren ve yenilikçi yaklaşımda faaliyet gösteren arayan Kuzey Kıbrıs Turkcell'le yaptıkları işbirliğinin, Kıbrıs'ın güvenilir bir liman olma özelliği sayesinde önemli olduğunu söyledi.

"Adada başarı hikâyesi oluşturmuş Kuzey Kıbrıs Turkcell ile birlikte bölge firmalarının büyümesine ve ilerlemesine katkı sağlayacağımızı bilmek bizim için gurur kaynağıdır" diyen Harun Barış Bulut sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kuzey Kıbrıs Turkcell ile beraber geliştirdiğimiz Bulut Veri Merkezi sayesinde bölgedeki firmalar gerek ERP, CRM gibi yönetim sistemlerini, gerekse farklı lokasyonlardaki teknoloji avantajlarını kullanabilecek; ana ve yedek sistemlerini bulut ortamında ölçeklenebilir şekilde güvenle saklayabilecek ve yönetebilecektir. Türkiye'deki "Data Center"ler yanında, plusclouds'tan hizmet alan firmalar şayet bizi seçerlerse, bizim datacenterimiz üzerinden bulut hizmetleri için coğrafik yedeklilik sağlayabilecek, afet durumlarında süreklilik sağlayabilecek ya da uygulamalarını Kıbrıs'tan çalıştırabilecektir. Özetle, Plusclouds'unonline satıyor olduğu bulut sanal sunucu, uygulama ve veri yedekliliği sayesinde kurumlar isterlerse kendi programlarını bu platform üzerinde çalıştırabilecekler."

Kuzey Kıbrıs Turkcell Data Center'i tercih eden PlusCloudsCloud Computing Services Türkiye'den bulut hizmetleri için sanal sunucu, bulut yedekleme ve bulutta çalışacak diğer uygulama alanlarında hizmet veriyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.