EKONOMİ & FİNANS
okuma süresi: 7 dak.

Vergi Şampiyonu İş Kadını Işın Ramadan Cemil: "Bu sistemde devleti kandıran adamla baş etmek zor"

Vergi Şampiyonu İş Kadını Işın Ramadan Cemil: "Bu sistemde devleti kandıran adamla baş etmek zor"

Kıbrıs Postası'na konuşan 2015 Vergi birincisi Işın Ramadan Cemil, hem sistemdeki aksaklıklara hem de vergi kaçakçılığına dikkat çekerek tüm bunlarla baş etmenin oldukça zor olduğunu söyledi.

Yayın Tarihi: 30/09/16 07:56
okuma süresi: 7 dak.
Vergi Şampiyonu İş Kadını Işın Ramadan Cemil: "Bu sistemde devleti kandıran adamla baş etmek zor"
A- A A+
Kıbrıs Postası – Cansu Yarışan

KKTC 2015 Vergi birincisi Işın Ramadan Cemil, hem sistemdeki aksaklıklara hem de vergi kaçakçılığına dikkat çekerek tüm bunlarla baş etmenin zor olduğunu söyledi.

Kıbrıs Postası'na vergi sistemindeki artılara ve eksilere rağmen yakaladıkları başarıyı anlatan KKTC 2015 Vergi birincisi Işın Ramadan Cemil, vergi kaçıran, gümrük ödemeyen, devleti kandıran, stopajını ödemeyen adamla baş edip bir yerlere gelmenin çok zor bir iş olduğunu ifade ederek "Eğer yaptığım işten kazandığım bir takdir var ise bu takdiri tüm kadınlar adına kabul ediyorum" diye konuştu...

Takdiri tüm kadınlar adına kabul etti

Eğer yaptığım işten kazandığı bir takdir var ise bu takdiri tüm kadınlar adına kabul ettiğini söyleyen Işıl Ramadan Cemil, kendisinin kadın erkek ayrımı olmadan yaşadığını ve öyle büyütüldüğünü belirterek, "Pratikte çok modern toplum olmamıza rağmen yine de kadın olmanın verdiği belli bir duruş şekli vardır. Bunun erkekleşmesini istemem. Maskülen bir iş kadını olmak istemem. Ayrıca annelik vasfını da çok seviyorum. Onun zedelenmesini de istemem. Bir annenin de hem çocuklarına hem evine hem aile büyüklerine kadın olduğunuz zaman daha çok sahip çıkıyorsunuz. Sahip olma duygusu ile ipleri göğüsleyip yükü sırtınıza alırken daha çok yükünüz olur" diyerek sözlerine devam etti.

Vergi sisteminde birçok aksaklık olmasına rağmen bu başarıyı sistemdeki artı ve eksilerle birlikte yakaladıklarını belirten Cemil, "Bu başarıyı yakalayan aslında ben değilim. Esas bu başarıyı yakalayanlar 75 yıl önce bizi buraya getirenlerdir. Biz de bu başarının devam ettirilmesi için çaba harcıyoruz" dedi.

"REKABET SÜRECİNDE BİRÇOK HAKSIZLIKLA KARILAŞIYORUZ"

Görevlerini yapmış olmanın rehaveti ve gururunu anlatan Cemil, başarıyı yakalamak için çaba sarf ettiği süreç içinde maddi kayıpları da olduğunu, görevlerinizi yerine getirdiğinizde manevi kaybın hiçbir zaman olmadığını belirtti.

Cemil, rekabet sürecinde karşılaştığı haksızlıklara vurgu yaparak, "Bazen rekabet sürecinde karşı taraf sizi enayi yerine koyarak bir şeyler kazanmak çabasına giriyor. Rekabet sürecinde bu çok acı oluyor. Düşünün ki bir rakibiniz var ve sıfırdan o rekabete giriyorsunuz.

Aynı yolda gidiyorsunuz ama o hep çarpık yollardan, siz ise hep hukuki yollardan gidiyorsunuz. Bu haksızlıktır. Vergi kaçıran, gümrük ödemeyen, devleti kandıran, stopajını ödemeyen adamla baş edip bir yerlere gelmek çok zor" dedi.

GÜVENİLİRLİK ÖNEMLİ

Bir işi almakta güvenilirliğin çok önemli olduğuna vurgu yapan Cemil, bazen ne kadar güvenilir olunsa da işin içinde para olunca işlerin değiştiğini söyleyerek, "Diyelim ki bir firma var sizinle çalışıyor. Bu firmaya rakibiniz de gidiyor, kazancı çok kolay olduğu için inanılmaz fiyatlar teklif ediyor. O firma size gönülden bağlı sizin nasıl güvenilir bir isim olduğunuzu bilmesine rağmen para söz konusu olunca bazen işler değişiyor. Daha az para teklif eden seçiliyor. Bu nokta çok üzücü oluyor. Biz firma olarak hiçbir zaman öyle bir şeye tenezzül etmedik" dedi.

Ramadan Cemil şirketinin bugün hiç kimsenin hakkını yemediğine vurgu yapan Cemil, kendilerinden sonra şirketi devralacak nesil de bu yolda yürüyeceğine inandığını söyledi.

ANASTASİADİS, ÇÖZÜM İÇİN "ÇOK BÜYÜK PARA LAZIM" DEDİ

Güney Kıbrıs'a geçtiği yakın bir dönemde Rum lider Anastasiadis ile karşılaştığını ve ayaküstü sohbet etme imkânı yakaladığını da anlatan Cemil, Anastasiadis'in kendisine çözüm için çok fazla miktarda para gerektiğini ifade ettiğini kaydetti.

"Geçenlerde Rum tarafında çok eski aile yakınımızın düğününde Anastasiadis'le konuştuk. Bana bu çözüm için çok büyük para lazım dedi. Çok büyük bir para gelirse çözüm olur. Ancak çözüm için gerekli olan paranın geleceğini düşünmüyorum" dedi.

Yüzde yüz istediğimiz gibi bir çözüm olmazsa KKTC'nin Kıbrıslı Türklerin elinde kalmayacağına vurgu yapan Cemil, Türkiye'nin garantörlüğünün kabul edilmemesi, Türkiye'nin arkamızda olmaması ve sulandırılmış prensiplerle bir çözümün kabul edilmesi durumunda, 5 -10 yıl sonra Kıbrıslı Türklerin buradan yok olacağını belirtti.

"RUMLAR, HELEN RUHU İLE HAREKET EDİYOR"

Rum tarafının hep birlik olarak hareket etmesine karşın Türk tarafının birlik olamamasından ve bölünmesinden bahseden Cemil, "Rum tarafının oturmuş bir sistemleri vardır ve her zaman birbirlerini kollayarak hareket ederler. Hedefleri olan Helen ruhu ile hareket ediyorlar. O ruhu birden canlandırıp el ele verebiliyorlar. Biz Türkler olarak hep bölük pörçük işler yapıyoruz. Bir sistem oturtamıyoruz" dedi.

"SINIRLARI KENDİ İSTEKLERİMİZE GÖRE ÇİZMELİYİZ"

Kıbrıs sorununun çözümünde hazırlanacak planda, Türk tarafı olarak sınırımızı ve isteklerimizi kesin ve karşının taleplerine göre değil, kendi isteklerimize göre kendi haklılığımıza inanarak, kendi sınırlarımızın çerçevesini kesin olarak çizmeden çözümün olmaması gerektiğine vurgu yapan Cemil, zaten Rum tarafının da böyle bir çözümü kabul etmeyeceğini düşündüğünü ve çözüm olacağı konusunda ümitli olmadığını ancak kimseye ümitsizlik vermek istemediğini söyledi.

"KARŞI TARAFIN İSTEKLERİNE GÖRE YENİ BİR ELBİSE BİÇMEK HATALI OLUR"

Işın Ramadan Cemil, son olarak Kıbrıs'ın çok güzel bir ada olduğuna ve Kıbrıs'ı harcamamamız gerektiğine vurgu yaparak "Bu ada bizim adamız. Mezar taşlarımızla, şehitlerimizle, geçmişimizle varız… Hiçbir zaman bu ada Helen değildir Helen olmayacaktır. Herkes bu adada birbirinin haklarına saygılı olarak yaşamalı. Eğer her iki tarafın isteklerine göre bir anlaşma olmayacaksa sınırımızı çekip kendi tarafımızda yaşarız. Karşı tarafın isteklerine göre yeni bir elbise biçmek hatalı olur bizler için" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.