EKONOMİ & FİNANS
okuma süresi: 6 dak.

Dünya ekonomi ve finansı, GAÜ'de masaya yatırıldı

Dünya ekonomi ve finansı, GAÜ'de masaya yatırıldı

Dünya ekonomi ve finans sektörünün yakından takip ettiği; GAÜ 2'inci Uluslararası Uygulamalı Ekonomi Ve Finans Konferansı sona erdi.

Yayın Tarihi: 07/12/16 16:45
okuma süresi: 6 dak.
Dünya ekonomi ve finansı, GAÜ'de masaya yatırıldı
A- A A+

Dünya ekonomi ve finans sektörünün yakından takip ettiği; GAÜ 2'inci Uluslararası Uygulamalı Ekonomi Ve Finans Konferansı sona erdi.

Girne Amerikan Üniversitesi'nin, 2016-2017 Akademik Yılı için öngördüğü,, uluslararası konferanslar dizisinden biri olan "2'inci Uluslararası Uygulamalı Ekonomi ve Finans Konferansı" (2nd International Conference on Applied Economics and Finance) yoğun katılım ile gerçekleşti.

Dünya ve Türkiye ekonomilerindeki güncel gelişmelerin tartışıldığı konferans, İşletme Fakültesi Dekan Vekili Yrd. Doç. Dr. Derviş Kırıkkaleli ile Hazine Müsteşarlığı Uzmanı Doç. Dr. Hasan Murat öncülüğünde gerçekleşirken, Konferansa, dünya ülkelerinden çok sayıda tanınmış bilim insanı katıldı.

"2'inci Uluslararası Uygulamalı Ekonomi ve Finans Konferansı" na, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin yanısıra, Türkiye, Amerika, Danimarka, İngiltere , Malezya, Avustralya, Polonya, Çek Cumhuriyeti, Ürdün, Kuwait, Makedonya, Fildişi Sahilleri, Uruguay, Vietnam, Sırbistan, Hindistan, İspanya, Pakistan, Ukrayna, Gürcüstan, Romanya Solvenya'dan konuşmacılar katılırken, konferans dünya finans çevrelerinde de büyük ilgi gördü.

INOMICS tarafından belirlenen 2016 ve 2017'de düzenlenmiş ekonomi ve finans alanındaki 309 ulusal ve uluslararası konferanslar arasında, GAÜ 2. Uluslararası Uygulama Ekonomi ve Finance Konferansı, en iyi ilk 15 konferans arasına yeraldı. Ayrıca, uluslararası birçok kurumun ilgi gösterdiği konferans, bir çok kamu ve özel finans kurumun web sayfalarında da yer alırken, organizsayon TC Merkez Bankası tarafından da desteklendi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan GAÜ İşletme Fakültesi Dekan Vekili Yrd. Doç. Dr. Derviş Kırıkkaleli, konferansın ikinci yılı olmasına rağmen, 250'ye yakın başvuru geldiğini belirtirken, 170 bildirinin kabul edildiğini ifade etti. GAÜ bünyesinde düzenlenen konferansın, KKTC düzenlenen en büyük ve kapsamlı akademik konferans olma özelliği taşıdığını da vurgulayan Kırıkkaleli, konferansa 23 farklı ülkeden 100 den fazla akademisyenin katıldığını söyledi.

EKONOMİ BİLGİNLERİ RESİTALİ

Yard. Doç. Dr. Kırıkkaleli, "alanında uzman uluslararası katılımcılar ile gerçekleşmiş olan konferansın, hem KKTC'deki akademik camiaya; hem de kamu, özel KKTC ekonomi camiasına faydası olduğunu düşünüyoruz. Dünyaca ünlü akademisyenler, üst düzey bürokratlar ve özellikle finans sektöründe çalışan özel sektör temsilcilerinin konuşmacı olarak yer aldığını görmek bizim için ayrı bir gurur vesilesi olmuştur. Adeta, bir ekonomi bilginleri resitali gerçekleşmiştir." şeklinde konuştu.

"2'inci Uluslararası Uygulamalı Ekonomi ve Finans Konferansı" açılışı ve takip eden oturumlarında; Syracuse University'den, dünyaca ünlü Panel Veri Ekonometricisi, Prof. Badi H. Baltagi Spatial; Panel Ekonometrisindeki gelişmeleri değerlendirirken, Türkiye Sermaye Piyasaları

Kurulu Başkan Vekili ve 'İstanbul Borsası' eski başkanı Doç. Dr. Talat Ulusever ise, Türkiye ve dünya sermaye piyasalarındaki son gelişmeleri analiz etti.

Konferansta; Bankalar Düzenleme ve Denetleme Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Yakup Asarkaya da, Türkiye ve Dünya banka sistemlerine değinirken, İngiltere'den HSBC Global Direktörü Doç. Dr. Alper Özün'de, uluslararası bankacılıkta risk yöntimleri hakkında bilgi aktardı.

"2'inci Uluslararası Uygulamalı Ekonomi ve Finans Konferansı"nın ilk günü olan 5 Aralık oturumlarında; Türkiye ekonomisinindeki son gelişmeleri değerlendirmek üzere Türkiye'nin en prestijli ekonomistleri, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Akademisyeni, Prof. Dr. Ramazan Sarı, Anadolu Üniversitesi'nden Prof. Dr. Yilmaz Kılıçaslan ve Türkiye Sermaye Piyasası' ndan Dr. Yener Coşku'nun yer aldığı özel bir oturum da düzenlendi.

YRD. DOÇ. DR. KIRIKKALELİ; "GAÜ, BİR KEZ DAHA ÖNCÜ ROLÜNÜ ORTAYA KOYMUŞTUR

Konferansın kapanış oturumlarında; söz alan , GAÜ İşletme Fakültesi Dekan Vekili Yrd. Doç. Dr. Derviş Kırıkkaleli, "Girne Amerikan Üniversitesi'nin uluslararası öğrenci profili, vizyonu, akademik ve sosyal etkinlikleri hız kazanmıştır. Üniversitelerin, ülke ekonomisinde büyük bir paya sahip olduğu kuşkusuz bir gerçektir. Her geçen yıl artan öğrenci sayısı ile bu pay giderek büyümektedir. Aynı zamanda, bu doğrultuda, kuşkusuz en büyük paya sahip olan Girne Amerikan Üniversitesi'nin ise, sahip olduğu akreditasyonlar ile öğrencilerin geleceği adına, uluslararası şirketlerdeki bilinirlirliğini artırarak, aynı zamanda eğitim kalitesini de, her geçen gün; uluslarası yatırım, etkinlik, anlaşmalar yoluyla katlayarak yükselttiği de bir gerçektir. Konferansımız, bilindiği kadarı ile, sadece ekonomi ve finans alanında değil, akademik olarak ta ülkemizin düzenlemiş olduğu en büyük konferanstır. Bu organizasyonun GAÜ tarafından gerçekleştirilmesi ile de, üniversitemizin, KKTC eğitim sektöründeki öncü rolünü bir kez daha ortaya koyduğunu ifade etmek istiyorum" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.