EKONOMİ & FİNANS
okuma süresi: 2 dak.

Enerji devinden Kıbrıs planı

Enerji devinden Kıbrıs planı

Shell, Mısır sahası için İsrail ve Kıbrıs doğalgazını satın almayı müzakere ediyor.

Yayın Tarihi: 21/08/17 10:41
okuma süresi: 2 dak.
Enerji devinden Kıbrıs planı
A- A A+
Shell, Mısır sahası için İsrail ve Kıbrıs doğalgazını satın almayı müzakere ediyor.

Türkiye, Akdeniz'de sismik çalışmalarını devam ettirirken bölgedeki enerji rezervleri için yabancıların ilgisi de artıyor.

Rockefeller'ların fonlarıyla kurulan Teksas merkezli ExxonMobil, Katar devletine ait Katar Petrol ile ortak olarak Kıbrıs açıklarında petrol aramaya gelirken Royal Dutch Shell de İsrail ve Kıbrıs'tan gelen doğalgazın piyasaya sunulması için kreatif çözümler arıyor.

Shell'in İsrail'in Leviathan sahasından doğalgaz satın almak ve bunu yüzde 35 oranında hissesine sahip olduğu Kıbrıs merkezli Aphrodite sahasının üretimiyle birleştirmek istediği belirtiliyor. Bloomberg News'in haberine göre Shell, bu doğalgazı da Mısır'daki sıvılaştırılmış doğalgaz tesisine pompalamak için görüşmelerde bulunuyor.

Shell'in bu adımlarla Akdeniz bölgesini büyük bir doğalgaz üretim merkezine dönüşümü için destek olacağı ifade ediliyor.

Diğer taraftan, Türkiye'ye yıllık 10 milyar metreküp doğalgaz ihracını içeren İsrail gaz projesi için de görüşmeler sürüyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.