EKONOMİ & FİNANS
okuma süresi: 3 dak.

Sterlin uçuyor...

Sterlin uçuyor...

İngiltere cephesinde bu hafta açıklanan enflasyon verisi ve İngiltere Merkez Bankasından gelen şahin açıklamaları Sterlin üzerinde belirleyici oldu.

Yayın Tarihi: 15/09/17 16:05
okuma süresi: 3 dak.
Sterlin uçuyor...
A- A A+
İngiltere cephesinde bu hafta açıklanan enflasyon verisi ve İngiltere Merkez Bankasından gelen şahin açıklamaları Sterlin üzerinde belirleyici oldu.

9 üyeli İngiltere Merkez Bankası (BoE) politika yapıcıları, her ne kadar faizlerin 7'ye karşı 2 oyla sabit tutulmasını karar verse de, toplantı ardından yapılan açıklamada, hedef üzerinde seyreden enflasyona karşı tahammül sınırlarının zorlandığı, enflasyonun yakın tarihte %3 hedefine doğru ilerleyebileceği ve bu nedenle piyasa beklentisinin de ötesinde (çok önemli) faiz artırımına gidebileceklerini belirttiler.

Benzer bir şekilde, aylık 435 milyar sterlin olan tahvil alım programının büyüklüğünün sabit tutulmasına 9'a karşı 0 oyla karar verilse de, parasal genişleme programında da azaltılma gidilebileceği sinyali verildi.

Faiz artırım sinyalinden hayat bulan ve zayıf hükümetin Soft Brexit'e doğru yanaşmaya başlaması ile (AB ile ayrılık sürecinin tahmin edildiği kadar sert geçmeyeceği) Sterlin çaprazlarında ciddi bir atak ile karşılandı.

24 saat içinde ciddi prim yapan Sterlin'de, kısa vadede rallinin biteceğini söylemek için çok erken olduğunu düşünüyoruz

Sterlin TL karşısında 4,44 seviyelerinden bulduğu destek ile 4,70 / 4,74 hedefimizin kıyısına kadar yaklaştı. Aşılması durumunda tüm zamanların zirvesi olan 4,90 seviyelerine doğru yelken açılacağını düşünüyoruz.

Avrupa cephesinde deflasyon sürecinden çıkıldığının anlaşılması ve beraberinde yıllık % 2,30 seviyesine ulaşan büyüme ardından yavaş da olsa Avrupa Merkez Bankası'nın ultra gevşek para politikasından çıkacağı yönünde başlayan inanışlar, EUR/GBP paritesini son yılların en yüksek seviyesi olan 0,9306 seviyesine kadar taşımıştı. Gelinen noktada, Sterlin'in yeniden sahalara dönmesi ile EUR/GBP paritesi de süratli bir şekilde yönünü aşağıya çevirdi. Sterlin'in EUR karşısında oldukça ucuz olduğunu düşünüyoruz. Kademeli olarak ilk etapta 0,8421 ve devamında 0,7846 seviyelerine doğru gerileyeceğini düşünüyoruz.

Kraliçe son sürat Brexit çubuğuna geri dönüyor. 1,3656 seviyesinin üzerinde ilk hedef 1,4259 seviyesi olacaktır.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.