EKONOMİ & FİNANS
okuma süresi: 1 dak.

1 trilyon dolara ulaşan ilk şirket olabilir

1 trilyon dolara ulaşan ilk şirket olabilir

ABD merkezli araştırma şirketi Evercore ISI'ye göre, Microsoft hızlı büyümesiyle, 2020'ye kadar dünyanın 1 trilyon dolar sınırını geçen ilk şirketi olmaya çok yakın.

Yayın Tarihi: 12/12/17 19:37
okuma süresi: 1 dak.
1 trilyon dolara ulaşan ilk şirket olabilir
A- A A+
Microsoft'un 2020'ye kadar dünyanın 1 trilyon dolar sınırını geçen ilk şirketi olmaya çok yakın olduğu belirtildi.

CNN Money'nin haberine göre, ABD merkezli araştırma şirketi Evercore ISI analisti Kirk Materne, son dönemde bulut iletişim ve yazılım alanındaki çalışmalarıyla hızla yükselen Microsoft'un 2020'ye kadar ya da daha önce 1 trilyon dolarlık büyüklüğe sahip dünyanın ilk şirketi olacağı tahmininde bulundu.

5 YILDA YÜZDE 200 BÜYÜDÜ

Şu anda piyasa değeri 650 milyar dolar civarında olan Microsoft'un hisseleri, bu yıl yüzde 35 arttı. Şirketin son beş yıldaki büyümesi yüzde 200'ü aştı.

Materne ve ekibinin raporunda, piyasa değeri Microsoft'tan büyük olan Apple ve Google'ın çatı şirketi Alphabet'in daha önce 1 trilyon dolara ulaşıp ulaşmayacağı konusunda bir yorum yer almadı.

Apple'ın şu andaki piyasa değer 870 milyardan fazla. Alphabet'in piyasa değeri ise 725 milyar doları buldu.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.