EKONOMİ & FİNANS
okuma süresi: 8 dak.

SialMiddle East 2017 Gıda Fuarı sona erdi

SialMiddle East 2017 Gıda Fuarı sona erdi

Gıda fuarı olarak Uluslararası düzenlenen Sial fuarlarının Abu Dabi ayağı dün (14 Aralık) sona erdi. Kıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO) organizasyonunda, Ekonomi ve Enerji Bakanlığı desteğinde "North Cyprus" şemsiye standı altında 10 firma stant açmıştı. Fuarda aynı zamanda stant sahibi de olan KTSO As Başkanı Candan Avunduk, yaptığı fuar değerlendirmesinde, ziyarete gelenlerin tamamına yakınının profesyonel olduğunu söyledi.

Yayın Tarihi: 15/12/17 11:09
okuma süresi: 8 dak.
SialMiddle East 2017 Gıda Fuarı sona erdi
A- A A+
Gıda fuarı olarak Uluslararası düzenlenen Sial fuarlarının Abu Dabi ayağı dün (14 Aralık) sona erdi. Kıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO) organizasyonunda, Ekonomi ve Enerji Bakanlığı desteğinde "North Cyprus" şemsiye standı altında 10 firma stant açmıştı. Fuarda aynı zamanda stant sahibi de olan KTSO As Başkanı Candan Avunduk, yaptığı fuar değerlendirmesinde, ziyarete gelenlerin tamamına yakınının profesyonel olduğunu söyledi.

KTSO Basın Danışmanı Hüseyin Ezgin'in verdiği bilgiye göre, Abu Dabi'de 8'incisi düzenlenen fuara bu yıl 900'ün üzerinde firma, 30 ülkeden katılım gerçekleşti.

Katılımcılar fuarın geçen yıla oranla daha az ilgi gördüğünü gözlemlediklerini dile getirerek, bölgedeki siyasi gelişmelerin bunda rol oynayabileceği görüşünde birleşti. Bir kısım katılımcılar ise, önemli olanın katılımcı profili olduğunu söyledi.

Bazı firmalar ise fuarın kendileri açısından oldukça başarılı geçtiğini söyleyerek, bölgedeki diğer fuarlara nazaran daha küçük çaplı bir fuar olmasının bizleri daha öne çıkarması avantajını yakaladığımıza inanıyoruz.

Katılımcılar, Kuzey Kıbrıs standının, fuarın en düzgün ve iyi dizaynına sahip stantlar olmasının da ilgi çektiğini ifade etti.

Avunduk Süt Ürünleri (Meriç) Direktörü ve KTSO As Başkanı Candan Avunduk, Dubai'de şubat ayında düzenlenecek Gulfood 2017 Gıda Fuarı'nı kastederek, "Dünyanın en büyük gıda fuarlarıyla arasında 2 ay gibi kısa bir süre olmasına rağmen fuar ziyaretçilerinin tamamına yakınının profesyonel olması Sial için bir avantaj olarak karşımıza çıkmaktadır. Ayrıca, ikili görüşmelerle de fuar daha da anlamlı bir içerik kazanmıştır" dedi.

Candan Avunduk, ülkemizi tanıtma adına Burada bulunmanın ülke adına bir kazanç olduğunu ifade ederek, "Bununla birlikte, KTSO ve Sanayi Dairesi müdür ve personelinin fuar öncesi ve fuar sonuna kadar bizlerle özveriyle çalışmaları, yaptıkları katkı profesyonel ölçüde ve sorumluluktadır" diye konuştu.

Avunduk fuarın açılışına kısa bir süre kala yaşanan gümrük sorununa da değinerek, "İki firmamızın ürünlerinin Dubai gümrüğünden kaynaklanan sorundan dolayı çıkmamasından dolayı sorun yaşadık. Ancak odamız, Ankara Ticaret Odası ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin işbirliğiyle sorun çok kısa sürede çözülerek, ürünler eksiksiz olarak katılımcılara teslim edildi" dedi.

Defne Helva Direktörü Erhan Altındemir, fuarda ziyaretçi yoğunluğunun geçen yıla göre düşük olmasını siyasi sebeplere bağlayarak, "Buna rağmen verimli görüşmelerimiz oldu. Daha önceki müşterimizle yeniden bir araya gelerek yeni tahin siparişi aldık" dedi.

Akgöl Sütçülük Direktörlerinden Halide Gürün, geçen yıla oranla bu yıl katılımın düşük olduğunu söyleyerek, "Yine de bu pazarda ilgili iş insanlarına ulaşma açısından bir şansımız oldu. Mevcut müşterilerin yanı sıra müşteri adayları ile de bir araya gelme şansı bulduk" diye konuştu.

Onan FrozenFood Ltd Direktörlerinden Ümit Süleyman Onan, fuarın 2. Günü ilginin çok yoğun olduğunu dile getirerek, "Birçok ciddi alıcıyla temas kurma şansını yakaladık. Ürünlerimiz büyük ilgi gördü. Özellikle inovatif ürünümüz Pizza Tost'a olan ilgi bizi oldukça mutlu etti" dedi.

ConTrading Ltd. (Lefkoşa Con) Direktörü Haluk Ruhi, fuara ilk kez katıldıklarını söyleyerek, "diğer fuarlarla kıyasladığımda ziyaretçi sayısı az. Aslında bu çok da önemli değil. Önemli olan ziyaretçi kalitesidir. Ciddi alıcılarla görüşme fırsatı yakaladık. Onlarla ilişkilerimizi geliştirmeye çalışacağız" diye konuştu.

Koop Süt Müdürü Salih Yücesoylu, fuara 3'üncü kez katıldıklarını ifade ederek, "Fuar beklediğimizden sönük geçti. Ancak yine de ciddi temaslarımız oldu. Ziyaretçi sayısının geçen yıllara oranla düşük olması sanırım bölgedeki siyasi gelişmelerle ilgili bir durum. Özveri ve emek harcanan bu fuarlarda devlet yetkililerinden bir beklentimizi dile getirmek isterim. Özellikle Orta Doğu ülkelerindeki fuarlara Larnaka üzerinden uçuşun olmasını talep ediyoruz. Bu ülkelere fuarlara geldiğimiz zaman 12 saatten fazla kaybımız oluyor" dedi.

SlihYücesoylu, Hiçbir fuarın kötü sayılamayacağını, fuarların ülkemizin aynası olduğunu dile getirerek, "Ekonomi bakanlığımıza yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür ediyoruz. Ancak bu katkıların daha da artırılmasını talep ediyorum. Fuar öncesi ve süresi boyunca bizimle birlikte olan Sanayi Dairesi müdürüne ve personeline teşekkür ediyorum. Her geçen yıl karşımıza daha iyi organizasyon ve stant tasarımlarıyla bizlere rahat bir tanıtım ortamı yaratan Sanayi Odası fuar birimi personeline de çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Mardo Ltd. (Mardo Dondurmaları) Direktörü Orhan Ağıt ise, geçen yıl ilk olarak Dubai Gulfood Fuarı'na katıldıklarını ifade ederek, "Burasının oraya göre daha verimli geçtiğini söyleyebilirim. Firma sayısının az olması ve bizim fuarda tek olmamızın büyük avantajını yakaladık. Ciddi görüşmelerimiz oldu. Bunun devamının geleceğine inanıyorum Oldukça memnun kaldığım bir fuar" dedi.

Gülgün Süt Ürünleri Direktörü Yunus Betmezoğlu, belgedeki siyasi gelişmelerin fuarı da etkilediğini söyleyerek, "Geçen yıla göre ziyaretçi sayısında azalma var. Bunu siyasi gelişmelere bağlıyorum. Ancak yine de yeni ilgi gösteren kişilerle temaslarımız oldu. Mevcut müşterilerimizle görüşme fırsatı yakaladık. Özellikle yeni ürünümüz labne peyniri büyük ilgi gördü" diye konuştu.

OldJhonTrading Ltd. (Girne Con) Derektörlerinden Kıymet Şadi, ciddi birkaç görüşme şansı yakaladıklarını ifade ederek, "Ziyaretçi sayısı geçen yıla oranla düşüktü sanırım. Bölgedeki siyasi durumdan kaynaklandığını tahmin ediyorum. Özellikle çekirdek kahveye ilgi yüksekti" dedi.

Helvasan Ltd. Direktörü Emre Çerkez, ziyaretçi sayısının geçen yıla oranla düşük olmasına karşılık, iş bilen insanların fuarı ziyaret ettiğini söyledi. Emre Çerkez, "Bu fuara 3'üncü katılımımız. Bağlantı yapma ve ürün gönderme şansımız oldu. Bu fuar bağlantı yapma şansı yüksek bir fuar. En önemlisi çalıştığımız ve mal gönderdiğimiz firmalarımız bizi ziyarete geldi. Bu güven tazeleme açısından oldukça önemli Memnunuz" diye konuştu.

Sanayi Dairesi Müdürü Salih Gökpınar, bu fuarının kendisi ve daire açısından önemli katkılar sağladığını ifade ederek, "Kuruluş aşamasından sonuna kadar fuarın her safhasını görme şansını yakaladım. Katılımcıların karşılaştıkları sorunları, ihtiyaçlarını, çalışmalarını ve müşteri ilişkilerini yerinde gördüm. Özveriyle ülkelerini temsil etmeleri beni oldukça memnun etti. Ayrıca Sanayi Odası personelini de bu güzel organizasyondan dolayı kutlarım " dedi.

"North Cyprus" markası altında düzenlenen standın sorumluluğunu KTSO Fuarlar Koordinatörü Çağlar Türk ve yardımcılığını Hüseyin Ezgin yaptı. Kahve, helva, dondurma, geleneksel unlu mamuller ve hellimin tadımının da yaptırıldığı 124 metrekarelik şemsiye stant çatısı altında şu firmalar yer almıştı:

"Mardo Dondurma, Onan FrozenFood Ltd., Akgöl Sütçülük ve Sanayi Ltd, Defne Helva, Koop Süt, Avunduk Süt Ürünleri (Meriç), Helvasan Ltd., OldJhon Ltd (Girne Con Kahve), Gülgün Süt Ürünleri Ltd. ve ConTrading Ltd. (Lefkoşa Con Kahve)."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.