ADLİ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Sigortadan para almak için araçları çarpıştırdılar

Sigortadan para almak için araçları çarpıştırdılar

Sigortadan para almak amacıyla arabaları çarpıştırarak trafik kazası diye yalan beyanda bulunan 6 kişi "polise yalan bilgi verme" ve "fesat karıştırma" suçlarından tutuklandı. Zanlılardan birinin serbest kaldıktan sonra bu kez de "silahla tehdit edildiğine" ilişkin gerçek dışı beyanda bulunduğu tespit edildi.

Yayın Tarihi: 17/04/15 17:25
okuma süresi: 3 dak.
Sigortadan para almak için araçları çarpıştırdılar
A- A A+

Polis bülteninde "polise yalan bilgi verme" başlığıyla yer alan uzun ve detaylı bilgiye göre, dün gece yarısı Güzelyurt –Kalkanlı anayolu üzerinde Eser İstanbullu yönetimindeki LS 531 plakalı araç ile A.A'nın kullandığı ZKR 332 plakalı araç arasında "trafik kazası" oldu.

Olayla ilgili soruşturmada olayın trafik kazası değil, "sigorta şirketini dolandırma" amaçlı "gizli ittifak" olduğunun belirlendiğini kaydeden polis, soruşturmayı derinleştirdi.

Soruşturma sonunda Eser İstanbullu'nun geçtiğimiz yıl da benzer bir "kazası" olduğu ortaya çıktı. 24 Temmuz'da Girne - Güzelyurt anayolunda İstanbullu'nun LS 531 plakalı aracıyla A.A.A. yönetimindeki GY 004 plakalı aracın "kaza"sının planlı yapıldığı ve sigorta şirketinden toplam 45 bin TL paranın sahtekârlıkla temin edildiği tespit edildi.

İlgili araçların sürücüleri ile teşvik edenlerden oluşan toplam 6 kişi tutuklandı. Tutuklular Eser İstanbullu yanında A.A., M.K., B.S., E.T. ve A.A.A.

Teminat şartlarını yerine getiren tutukluların serbest kaldığını bildiren polise göre, Eser İstanbullu bu kez de iki ayrı tehdit mektubu aldığı, ardından silahlı bir kişi tarafından tehdit edilerek kaçırıldığı ve darp edildiği hususunda şikayette bulundu.

Hastanede yapılan kontrolde üzerinde darp izi bulunmasına karşın geniş çaplı araştırma ve inceleme sonrasında İstanbullu'nun anlattığı olayların gerçekliği konusunda bulguya rastlanmadığı belirtilen polis bülteninde, "Darp izlerinin ne şekilde geliştiği hususunda da kesin bir netice elde edilebilmiş değildir" denildi.

Bültende, "İstanbullu'nun polise anlattıklarının doğruluğunun teyit edilememesi, bilakis yanlış veya yanıltıcı olması, ifadelerinin çelişmesi ve her çelişkinin kendisine sorulmasından sonra yeni birtakım olaylar anlatarak çelişkileri giderme yönüne gitmesi sonucu adı edilenin yaptığı şikâyetteki olayın ya hiç gerçekleşmediği ya da farklı bir şekilde gerçekleştiği kanaatine varılmıştır. Adı edilen hakkında Polise Yalan Bilgi Verme suçu ile ilgili olarak yasal işlem başlatılmış olup, soruşturma devam etmektedir" ifadesine de yer verildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.