ADLİ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

6 gün daha tutuklu kalacak

6 gün daha tutuklu kalacak

4-9 Haziran tarihleri arasında sahte kimlik ile bir tırın arkasında KKTC'ye gelip, 5 gün içerisinde sahte vekâletname ile işlem yapıp başkasına ait apartmanı 210 bin sterline satan 32 yaşındaki Seçil Toker, alınan 3 günlük tutukluluk süresinin ardından, dün ek tutukluluk talebiyle yeniden Girne'de mahkemeye çıkarıldı.

Yayın Tarihi: 17/06/15 07:00
okuma süresi: 2 dak.
6 gün daha tutuklu kalacak
A- A A+

Girne Polis Müdürlüğü'ne bağlı Adli Şube'de görevli polis çavuşu Tolga Erol mahkemede verdiği ifadesinde, zanlı Seçil Toker aleyhine başlatılan soruşturmanın devam ettiğini anlattı.

Polis çavuşu Tolga Erol, Seçil Toker'in İbrahim Oktaylar'dan alındığına dair sahte vekâletname ile Girne'de İbrahim Oktaylar'a ait Ilgaz Sokak üzerinde bulunan Oktaylar apartmanını 210 bin Sterlin karşılığında Verda Özten Tunçbilek'e sattığını ve aynı gün Tapu Dairesi'ne, Dışişleri Bakanlığı'na giderek satışı onaylattırıp apartmanın tapusunu Tunçbilek'in üzerine geçirdiğini ifade etti. Tolga Erol alınan 3 günlük tutukluluk süresinde, 11 kişiden ifade alındığını zanlının bu suçu tek başına değil suç ortakları ile işlediğine dikkati çekti.

Polis çavuşu Tolga Erol, Seçil Toker'in vermiş olduğu beyanların çelişkili olduğunu Çiğdem Şen adına düzenlenen sahte kimliğin ise henüz bulunamadığını kaydetti. Erol, zanlının ülkeye bir tırın arkasında gizlenerek geldiği yönünde itirafta bulunduğunu söyledi.

Soruşturma memuru "sahtekarlıkla" temin edilen 210 bin sterlinin bir kısmının Türkiye'ye gönderildiğini, bir kısmını ise Seçil Toker'in hesabında tespit ederek hesabın bloke edildiğini söyledi. Polis çavuşu Tolga Erol, 15 kişinin daha ifadesinin alınması gerektiğine, telefon görüşmelerinin incelenmeye devam ettiğini söyleyerek soruşturmanın selameti için süreye ihtiyaçları olduğuna vurgu yaptı.

Kıdemli Yargıç Fügen Ulutekin huzurunda görüşülen ek tutukluluk duruşmasında Seçil Toker aleyhine başlatılan soruşturmanın devam ettiğine, polisin soruşturmasını tamamlayabilmesi için süreye ihtiyacı olduğuna dikkati çekerek, 6 gün daha poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.