ADLİ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Trafik raporlarında sürat ve cep telefonunda konuşmak ön sırada

Trafik raporlarında sürat ve cep telefonunda konuşmak ön sırada

Polis, trafik kontrollerinde rapor edilen araç sürücüleri arasında süratli araç kullanan ve cep telefonunda konuşanların ön sırada yer aldığını bildirdi.

Yayın Tarihi: 20/07/15 15:53
okuma süresi: 2 dak.
Trafik raporlarında sürat ve cep telefonunda konuşmak ön sırada
A- A A+

Polisin ülke genelinde yaptığı haftalık trafik kontrollerine göre, rapor edilen 238 araç sürücüsünden 50'si süratli araç kullanmak ve 31'i de seyir halinde cep telefonuyla konuşmaktan rapor edildi.

Polis Basın Subaylığı, 13 - 19 Temmuz tarihleri arasında polis tarafından ülke genelinde yapılan haftalık rutin trafik kontrollerini açıkladı ve toplam 3 bin 162 araç sürücüsünün kontrol edildiğini kaydetti.

Kontrol edilen araç sürücülerinin 238'i ile ilgili ileri işleme gidilirken, aleyhinde işlem yapılan araç sürücülerinin; 50'si süratli araç kullanmak, 3'ü tehlikeli sürüş yapmak, 15'i dikkatsiz sürüş yapmak, 16'sı seyrüsefer ruhsatsız araç kullanmak, 3'ü sürüş ehliyetsiz, 2'si alkollü araç kullanmak, 31'i seyir halinde cep telefonu ile konuşmak, 29'u trafik levha ve işaretlerine uymamak, 3'ü trafik ışıklarına uymamak, 2'si muayenesiz araç kullanmak, 4'ü sigortasız veya kapsamı dışında araç kullanmak, 6'sı "A" yol kullanma izinsiz araç kullanmak, 2'si tonajından fazla veya tehlikeli yük taşımak, 2'si koruyucu miğfer başlıksız motosiklet kullanmak ve 70'i diğer trafik suçlarından rapor edildi.

70 TRAFİK KAZASI

13 - 19 Temmuz tarihlerini kapsayan süre içerisinde ise KKTC'de toplam 70 trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda 11 kişi yaralandı.

Trafik kaza sebeplerinde ilk sırada 20 kavşakta durmamak, 16 süratli araç kullanmak, 15 dikkatsiz sürüş yapmak, 13 yakın takip ve 6 diğer etkenler oldu.

Toplam hasar miktarının 292 bin 850 TL olduğu kazaların bölgelere göre dağılımı şöyle:

"Lefkoşa 28, Gazimağusa 12, Girne 19, Güzelyurt 9, İskele 2."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.