ADLİ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Chitsungo dolandırıcılığı polisi harekete geçirdi

Chitsungo dolandırıcılığı polisi harekete geçirdi

KKTC yurttaşlarına elektronik posta aracılığıyla ulaşmaya çalışan dolandırıcılar konusunda Polis Genel Müdürlüğü uyarı verdi. Polis, kendisini Güney Afrika uyruklu Phillip Chitsungo olarak tanıtan şahsın KKTC yurttaşlarına gönderdiği elektronik postalarda , "para transferi" ve yüzde 20 pay önerisine dikkati çekerek, yurttaşları dolandırıcılığa karşı dikkatli olmaya çağırdı.

Yayın Tarihi: 04/05/16 15:50
okuma süresi: 2 dak.
Chitsungo dolandırıcılığı polisi harekete geçirdi
A- A A+
Polis Genel Müdürlüğü, kendisini Güney Afrika uyruklu Phillip Chitsungo olarak tanıtan bir şahsın elektronik posta aracılığıyla ulaştığı KKTC yurttaşlarını "para transferi" ve yüzde 20 pay iddiasıyla dolandırmaya çalıştığını belirterek, yurttaşları uyardı.

Polisten yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Son zamanlarda, Güney Afrika uyruklu Phillip CHİTSUNGO isimli şahsın, babası Lawrence CHİTSUNGO tarafından kendisine bırakılan 12,5 milyon ABD dolarını, ülkesinden çıkarabilmek amacıyla, Uluslararası Firmalar Rehberinden temin ettiği bazı KKTC vatandaşlarına mektup göndererek, söz konusu parayı vereceği hesap numarasına havale etmek istediğini, buna karşılık olarak ilgili şahıslara, toplam miktar üzerinden yüzde yirmi pay vermeyi teklif ettiği öğrenilmiştir.

Söz konu şahsın, yardım talep ettiği şahıslara, irtibat numarası olarak +27785702690 telefon numarası ile phillipchitsungo@gmail.com elektronik posta adresini verdiği tespit edilmiştir.

Ayrıca yapılan araştırmada; kendisini Lawrence CHİTSUNGO'nun büyük oğlu olarak tanıtan Johnson CHİTSUNGO'nun isimli şahsın da, internet ortamında elektronik posta yoluyla benzer mektupları birçok kişiye gönderdiği öğrenilmiştir.

Değerli halkımızın, dolandırıcılık amacı güdülen bu tür mesajlara itibar etmemeleri önemle rica olunur."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.