GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

Kıbrıslı Türkler'in Kıbrıs Cumhuriyeti kartlarını nasıl aldıkları irdelendi

Kıbrıslı Türkler'in Kıbrıs Cumhuriyeti kartlarını nasıl aldıkları irdelendi

Kıbrıslı Türklerin AP seçimlerinde oy kullanabilmeleri için Güney Kıbrıs'taki seçmen kütüğüne otomatik kayıt olmalarını öngören yasanın dün yeniden Rum Meclisi İçişleri Komitesi'nin gündemine geldiği, komite üyelerinin Kıbrıslı Türklerin sözde "Kıbrıs Cumhuriyeti" kimlik kartlarını nasıl aldıkları konusunu da gündeme getirdikleri bildirildi.

Yayın Tarihi: 28/02/14 11:32
okuma süresi: 2 dak.
Kıbrıslı Türkler'in Kıbrıs Cumhuriyeti kartlarını nasıl aldıkları irdelendi
A- A A+

Fileleftheros gazetesi haberinde, EDEK Milletvekili Fidias Sarikas'ın dünkü komite toplantısında, Kıbrıslı Türklerin sözde "Kıbrıs Cumhuriyeti" kimlik kartlarını nasıl aldıkları konusunu gündeme getirerek Kıbrıslı Türklerin KKTC resmi belgelerini sunarak bu kimlikleri aldıklarını, bunun da "sahte devletin belgelerinin tanınması" anlamına geldiğini belirterek Rum yetkili makamlarından izahat talep ettiğini yazdı.

Sarikas, KKTC belgelerinin tanınmasına yönelik siyasi kararın kimin tarafından alındığını da öğrenmek istediğini belirttiği toplantıda, Kıbrıslı Türklerle "eğitimleri sırasında evlenen yerleşiklere (TC kökenli vatandaşlar) ve bunların çocuklarına da kimlik kartı verildiği" iddiasında bulundu.

Gazete, Rum Seçim Kurulu Başkanı yetkilisinin de komitenin bir önceki toplantısında, sözde "Kıbrıs Cumhuriyeti" kimlik kartına sahip Kıbrıslı Türklerin ikametgah adresine ilişkin bilgiler verdiğini yazdı.

Habere göre söz konusu yetkili, bu Kıbrıslı Türklerden 10 bin 324'ünün sistemde adres kayının olmadığını, 28 bin 147'sinin ise adresinin Güney Kıbrıs'taki adresler olduğunu belirterek, bu durumun gerçekçi olmadığı ve Güney'de ikamet eden Kıbrıslı Türklerin sayısının 2 bin ila 3 bin arasında değiştiğini ifade etti.

Habere göre 38 bin Kıbrıslı Türk'ün ikametgah adresinin ise KKTC olduğu vurgulanırken 18 bin 854 Kıbrıslı Türk'ün "Lefkoşa ve Ay. Demelt gibi yarı işgal altındaki belediyelerde ikamet ettikleri" vurgulandı.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.