GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

KKTC'deki Rum mezarlığında yapılan model çekimlerine tepki

KKTC'deki Rum mezarlığında yapılan model çekimlerine tepki

KKTC'deki Rum mezarlığında yapılan model çekimleri, KKTC'deki 132 köyün sözde "muhtarlarının" tepkisine yol açtı.

Yayın Tarihi: 01/04/14 12:23
okuma süresi: 2 dak.
KKTC'deki Rum mezarlığında yapılan model çekimlerine tepki
A- A A+

Fileleftheros gazetesi, 132 köyün sözde "muhtarlarının", Kıbrıslı Türk model Bilal Baştemur ile bir kadın modelin, "yarı çıplak halde", hangi Rum mezarlığında çekim yaptıklarının tespit edilmesi için araştırma başlattıklarını yazdı.

Gazete, internette yayımlanan bu fotoğrafların, görenlerin öfkesine yol açtığını kaydederken, birçok Rum'un, bu durumu "barbarlık" ve "yağmalama" olarak nitelediğini belirtti.

Habere göre "İşgal Altındaki Köyler Komitesi" Başkanı Andreas Petru, çekimin hangi mezarlıkta yapıldığının tespit edilmesi için yaptıkları araştırmanın henüz sonuç vermediğini kaydederek, hayatı boyunca hiç bilgisayar başına oturmamış kişilerin bile, dün bilgisayar başına oturarak, çocuklarına ve torunlarına, mezarlığın tespit edilebilmesi için yardım etmeye çalıştıklarını söyledi.

Petru, konuyla ilgili Rum Dışişleri Bakanlığı'ndan da yardım talebinde bulunduklarını, ancak yanıt alamadıklarını belirtti. Petru ayrıca, bir sonraki adım olarak, KKTC'deki tüm mezarlıkların ve kiliselerin fotoğraflarının çekileceğini ifade etti.

Politis gazetesi de "Saflıktan Mezarlıkta" başlıklı haberinde, fotoğrafları çeken ve isminin gizli kalmasını isteyen şahsın, bir kaynak aracılığıyla gazeteye yaptığı açıklamada, özür dilediğini ve mezarlıktaki güvenlik görevlisinden izin almış olması nedeniyle, böyle bir tepkiyle karşılaşmayı beklemediğini söylediğini yazdı.

Habere göre söz konusu şahıs, bu eylemin saflık olduğunu kabul ederken, herkesten dini bölgelere daha fazla saygı göstermesini istedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.