GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 3 dak.

Anastasiadis, Arap işadamlarını Güney Kıbrıs'a yatırım yapmaya çağırdı

Anastasiadis, Arap işadamlarını Güney Kıbrıs'a yatırım yapmaya çağırdı

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis'in, temaslarda bulunmakta olduğu Birleşik Arap Emirlikleri'nden (BAE) işadamlarını, Güney Kıbrıs'a yatırım yapmaya çağırdığı haber verildi.

Yayın Tarihi: 15/04/14 10:02
okuma süresi: 3 dak.
Anastasiadis, Arap işadamlarını Güney Kıbrıs'a yatırım yapmaya çağırdı
A- A A+

Anastasiadis'in Abu Dhabi ve Dubai'deki dört günlük resmi ziyaretine, Güney Kıbrıs'a yatırım yapmaları amacıyla Arap işadamlarının ilgisini çekme amacıyla başladığını yazan Alithia gazetesi, Anastasiadis'in dün akşam Abu Dhabi'de gerçekleşen akşam yemeğinde, Birleşik Arap Emirlikleri'nden devlet yetkilileri ve işadamlarına seslendiğini kaydetti.

Gazeteye göre burada yaptığı konuşmada, Güney Kıbrıs ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden dinamik ve güçlü bir işadamları heyetinin, iş fırsatlarını ve işbirliği perspektiflerini genişletmek amacıyla, önümüzdeki Çarşamba günü Dubai'de yapılacak olan işadamları forumuna katılacağını söyleyen Anastasiadis, Rum ekonomisindeki geçiş döneminin, enerji, bankacılık sektörü, denizcilik, turizm, borsa, büyük kalkınma projeleri, eğitim ve sağlık gibi birçok alanda, yatırım ve kalkınma fırsatları sunmakta olduğunu söyledi.

Ekonomik konulara odaklandığı konuşmasında, Rum hükümetinin ekonomik iyileştirme stratejisinin merkezinde, doğrudan yabancı yatırım arayışı bulunduğunu anlatan Anastasiadis, bu gidişata yönelik bütün önlemlerin alınmakta olduğunu ifade etti.

Habere göre, tek yanlı olarak ilan edilen sözde Rum MEB'inde doğal gaz yatakları tespit edilmesine de değinen Anastasiadis, bunun yatırımlar ve işbirliği açısından olağanüstü perspektifler meydana getirmekte olduğunu dile getirdi.

Konuşmasında, Kamu İktisadi Teşebbüsleri'nin (KİT) özelleştirilmesi konusuna da değinen Anastasiadis, 1,4 milyar Euro iş hacmine sahip kurumlar olduğunu söyledi ve özelleştirilecek kurumların, uluslararası yatırımcılar için cazip hale gelecek uygun profile sahip olduklarını sözlerine ekledi.

Gazete, Anastasiadis'in başka temaslarının yanı sıra, bugün Abu Dhabi Prensi Seyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan ile Al Mushrif ile sarayında bir araya geleceğini de anımsattı.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.