GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 4 dak.

Sigma TV'nin AP seçimleriyle ilgili anketi

Sigma TV'nin AP seçimleriyle ilgili anketi

Rum basınında bugün yer alan bir haberde, önümüzdeki Mayıs ayı sonunda gerçekleştirilecek olan Avrupa Parlamentosu seçimleri konusunda, "Sigma TV" hesabına gerçekleştirilen bir anketin sonuçlarına yer verildi.

Yayın Tarihi: 15/04/14 12:13
okuma süresi: 4 dak.
Sigma TV'nin AP seçimleriyle ilgili anketi
A- A A+

Simerini gazetesi "Kilit Nokta Seçime Katılmayacak Olanlar ve Kararsızlar" başlığıyla manşete çektiği haberinde, DİSİ partisinin yine büyük farkla önde olduğunu yazdı.

Anketin, bugünkü güçler oranının sarsılacağına işaret ettiğini yazan gazete, seçmenlerin verecekleri oylara bakıldığında, yalnızca DİSİ partisinin iki AP milletvekili çıkaracak gibi göründüğünü ifade etti.

AP seçimlerinin bugün yapılması halinde, Rum Vatandaşlar İttifakı Hareketi'nin, AP içerisinde ana muhalefet AKEL'in kaybedeceği bir sandalyeye sahip olacağını kaydeden gazete, seçmenlerin AP seçimleriyle ilgili tercihlerinin ilk sırasında, yüzde 30,6 oranıyla oy kullanmayacak olduklarının bulunduğunu belirtti.

Gazete, seçim analistlerine dayanarak, oy vermeyecek olanların fazlalığından, AP'deki sandalye dağılımının da büyük ölçüde ortaya çıkacağını ifade etti.

Katılımcılara, AP seçimlerinde hangi partiye oy vereceklerinin sorulması üzerine, yüzde 30.6'sının oy kullanmayacaklarını dile getirdiklerini yazan gazete, diğer dikkate değer oy oranlarını şöyle sıraladı; yüzde 22.6 oranıyla DİSİ, yüzde 13.5 ile AKEL, yüzde 8.3 ile DİKO, yüzde 6.1 ile EDEK ve Çevreciler, yüzde 1.3 ile ELAM, yüzde 4.4 ile Vatandaşlar İttifakı Hareketi'nin izlediğini yazdı.

Gazete, aynı çerçevede oy vermeyecek olanlar çıkarıldığında, seçmenlerin oy verecekleri partilerinin dağılımının ise şöyle olduğunu belirtti; DİSİ yüzde 33, AKEL yüzde 19.7, DİKO yüzde 12.1, EDEK ve Çevreciler yüzde 8.9, ELAM yüzde 1.9, Vatandaşlar İttifakı Hareketi yüzde 6.4.

Kararsızların oranının ise yüzde 10.5 olduğunu belirten gazete, katılımcıların yüzde 45'inin ise kesin sandığa gideceklerini, yüzde 29,8'inin de kesin gitmeyeceklerini söylediklerini belirtti.

HÜKÜMET İCRAATLARIYLA İLGİLİ DEĞERLENDİRMELER

Katılımcılara hükümet icraatlarıyla ilgili sorular yöneltildiğini de kaydeden gazete, Kıbrıs sorunu konusunda, 10 katılımcıdan 3'ünün, hükümetin icraatlarıyla ilgili şüphe duyduklarını ifade ettiklerini yazdı.

Bir o kadar katılımcının ise, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis'in icraatlarından hoşnutsuz veya çok hoşnutsuz olduklarını ifade ettiklerini kaydeden gazete, Kıbrıs sorununda gerçekleşen şeyleri memnuniyetle karşılayanların oranının ise yüzde 28 olduğunu belirtti.

Bundan en çok memnun olanların DİSİ seçmenleri, en az memnun olanların da EDEK seçmenleri olduğunu kaydeden gazete, ülke içi yönetimden memnun olmayanların oranının ise yüzde 27 olduğunu yazdı.

Politis gazetesi ise "Puslu Havada Mücadele" başlıklı haberinde, Sigma'nın anketinden de "ilk parti olarak" boykotun çıktığını yazdı.

Seçimleri boykot edecek olanların, AP seçimleri ışığında belirsizliğe neden olduklarını yazan gazete, ankete göre, AP seçimleri ışığında ortaya koyduğu hedefleri gerçekleştirebilme konusunda en endişesiz olanın, DİSİ partisi olduğunu kaydetti.

Gazeteler, anketin Prime Market Research and Consulting Ltd şirketi tarafından, Sigma TV hesabına, 7–11 Nisan tarihleri arasında, 1.000 kişiyle gerçekleştirildiğini de eklediler.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.