GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

Kasulidis: "Sorunun çözümü ile ilgili belirtiler bu kez daha iyi"

Kasulidis: "Sorunun çözümü ile ilgili belirtiler bu kez daha iyi"

Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis'in, Kıbrıs sorununun çözüm perspektifleriyle ilgili olarak iyimser olduğu haber verildi.

Yayın Tarihi: 16/04/14 11:43
okuma süresi: 2 dak.
Kasulidis: "Sorunun çözümü ile ilgili belirtiler bu kez daha iyi"
A- A A+

Kasulidis'in Alman gazetesi "Die Welt'te" yer alan demecinde söylediklerine yer veren Fileleftheros gazetesi, Kasulidis'in, Kıbrıs sorununun çözümüyle ilgili belirtilerin, bu kez geçmişte olduğundan daha iyi olduğunu söylediğini yazdı.

Yeni çabada farklı olan şeyin, iki tarafın da geçmişin hatalarını tekrarlamama konusunda kararlı olmaları olduğunun altını çizen Kasulidis, "dış politikasında başarılara ihtiyacı olan" Türkiye ile ilk kez doğrudan müzakerede bulunduklarını da dile getirdi.

Ankara'nın doğal gaz rezervlerinden büyük çıkarı olduğunu öne süren Kasulidis, ekonomik kriz, doğal gaz rezervleri tespit edilmesi ve Kıbrıs sorununun çözümünün, "kuşkusuz, birinin başarılı olmasının diğerlerini de önemli ölçüde etkilediği üç paralel gelişmeden ibaret olduğunu" söyledi.

Kasulidis, Rum kesiminin 2016 yılında piyasalara geri döneceğini de sözlerine ekledi.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.