GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

Piyale Paşa'daki bir Kıbrıs Türk binası çöktü

Piyale Paşa'daki bir Kıbrıs Türk binası çöktü

Larnaka'da Kıbrıs Türk mahallesi Piyale Paşa'da Kıbrıs Türklerine ait bir bina dün sabaha karşı çöktü.

Yayın Tarihi: 16/04/14 13:14
okuma süresi: 2 dak.
Piyale Paşa'daki bir Kıbrıs Türk binası çöktü
A- A A+

Fileleftheros gazetesi, binanın çökmesiyle birlikte, tanınmış "Militzis" tavernasının duvarının da hasar gördüğünü yazdı.

Gazete, binanın çökmesinin bölge sakinlerinin ve bölgedeki eğlence merkezi sahiplerinin öfkesine neden olduğunu yazdı. Habere göre, bu binaların çökme tehlikesi taşıdığı kadar tehlikeli, derme çatma ve "pislik yuvası" olduğu belirtildi.

Habere göre, bölge sakinleri Kıbrıs Türk Malları Vasiliği'ni sorumlu tuttukları bu olay için, bir yandan koruma altında olduklarının iddia edilmesinin, diğer yandan da korunmaları için tek kuruş bile harcanmamasının kabul edilemez olduğunu belirtti.

Bölge sakinleri, binanın çökmesinin ardından Rum Elektrik İdaresi (AİK) ekibinin müdahale ettiğini; binanın hemen yanında bir başka eski bina bulunduğunu ve içerisinde bir kiracının yaşadığını belirterek, iki evin ortak duvarı bulunduğunu ve kiracının, şans eseri çöken binadan herhangi bir zarar görmediğini kaydetti.

Larnaka Belediyesi'nin de problemin farkında olmasına rağmen en tehlikeli binaların yıkılmak üzere istimlak edilmesine karşı çıktığı ifade edildi.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.