GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

Ermenistan Başbakanı Güney Kıbrıs yüzünden istifa etmiş

Ermenistan Başbakanı Güney Kıbrıs yüzünden istifa etmiş

Rum Başsavcılığı'nın Ermenistan'a, 10 milyon 700 bin dolarlık mali yolsuzluk skandalına karışan, Rum Şirketler Mukayyitliği'ne kayıtlı Wilspera Holdings Ltd isimli off shore şirketle ilgili verileri göndermesi üzerine, Ermenistan Başbakanı Tigran Sarkisyan'ın istifa ettiği bildirildi.

Yayın Tarihi: 17/04/14 10:26
okuma süresi: 2 dak.
Ermenistan Başbakanı Güney Kıbrıs yüzünden istifa etmiş
A- A A+

Fileleftheros "Ermenistan Başbakanı Kıbrıs Yüzünden İstifa Etti... O'nu, Başsavcılığın 10,7 Milyon Dolarlık Skandal Konusundaki İşbirliği Yaktı" başlıklı haberinde, Rum Başsavcılığı tarafından gönderilen verilerle, Ermenistan Başbakanı'na ve bir diğer kişiye ait offshore şirketin belgelerinde Ermenistan Başbakanı'nın imzasının da bulunduğun doğrulandığını yazdı.

Yapılan bürokratik inceleme sonuçlarının Ermenistan Cumhurbaşkanı'nın eline geçmesinin ardından Başbakan Sarkisyan'ın istifa ettiğini kaydeden gazete, Rum eski Başsavcısı Petros Kliridis'in 2 Temmuz 2013'te Erivan'ı ziyareti sırasında, Ermeni offshore şirketi merkezli skandal hakkında Rum makamlarından yardım talebinin Kliridis'e elden ulaştırıldığını yazdı.

Gazeteye göre, Ermenistan'da yayınlanan veriler, Ameria Bank'ın elmas işleme konusunda yatırım maksadıyla yerel bir şirkete 10 milyon Dolar kredi verdiğini ancak bu paranın derhal Güney Kıbrıs'taki üçüncü şirketlerin banka hesaplarına aktarıldığı, verilen yeni talimatlarla da geri Ermenistan'a ve başka ülkelere havale edildiğini gösteriyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.