GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 3 dak.

EİK Başkanının KİPE'ye demeci

EİK Başkanının KİPE'ye demeci

Rum Hidrokarbon Şirketi (EİK) Başkanı Tula Onifriu, Enerji Bakanı Yorgos Lakkotripis'in, tek yanlı olarak ilan edilen sözde Rum "MEB"indeki araştırma sondajlarının hızlandırılmasıyla ilgili açıklamasının ardından kara terminalinin inşa edilmesi seçeneğini güçlendirecek önemli gelişmeler yaşanmasının beklendiğini söyledi.

Yayın Tarihi: 17/04/14 11:44
okuma süresi: 3 dak.
EİK Başkanının KİPE'ye demeci
A- A A+

Simerini ve diğer gazetelerin haberine göre, Rum Haber Ajansı'na (KİPE) demecinde, sondaj programını hızlandırma çabasının, bazı verilere daha kısa zamanda sahip olmalarına müsaade edeceğini dile getiren Onifriyu, bunların, kara terminali inşa edilmesine dair seçeneklerini güçlendirebmesini umduklarını dile getirdi.

Gazeteye göre, bu çabanın Noble Energy tarafından kısa bir zaman içerisinde 12'inci parselde yeni bir sondaj yapılmasını kapsadığını dile getiren Onifriyu, ENI/KOGAS konsorsiyumu tarafından 2014 yazında sondajlara başlanmasının beklendiğini anımsattı. Onifriyu, Fransız TOTAL şirketinin de 2015 yılında sondajlara hazırlandığını belirtti.

Onifriyu, araştırma sondajlarının yapılmasının ardından, daha fazla planlama yapılmasından önce, verilerin değerlendirilmesi için bir süreye ihtiyaç olacağını da belirtti.

Rum Yönetimi'nin esas tercih ve isteğinin, kara terminali inşa edilmesinden yana olduğunu da dile getiren Onifriyu, sondaj programının hızlandırılmasıyla, uygun planlara yardımcı olması beklenen bazı önemli gelişmelere sahip olacaklarını ifade etti.

Hidrokarbonların değerlendirilmesi için en iyi seçeneğin, uzun vadede Rum kesimi ve halkı için en avantajlı olanı tercih olduğunu dile getiren Onifriyu, bunun nihai planlarını etkileyecek birçok unsura bağlı olduğunu ifade etti.

Rum kesimi olarak hedefledikleri seçeneğin, Vasiliko'da bir doğal gaz sıvılaştırma terminali inşa edilmesi olduğunu ifade eden Onifriyu, bunun ülke için birçok avantajı olacağını dile getirdi.

Kara terminali hedefinin gerçekleştirilmesi için yeterli doğal gaz rezervi olması gerektiğini de ifade eden Onifriyu, doğal gazın satışının önceden yapılması konusunda ise, bunun elde daha somut veriler bulunduğu ileriki bir aşamada incelenebileceğini sözlerine ekledi.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.