GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 4 dak.

DİSİ ve AKEL'in Focus şirketinden aldığı paralarla ilgili skandalın yankıları sürüyor

DİSİ ve AKEL'in Focus şirketinden aldığı paralarla ilgili skandalın yankıları sürüyor

DİSİ ve AKEL partilerinin, "Focus Maritime Corporation" şirketinden aldığı söz edilen 2 milyon Euro ile ilgili skandalın yankıları sürüyor.

Yayın Tarihi: 17/04/14 14:47
okuma süresi: 4 dak.
DİSİ ve AKEL'in Focus şirketinden aldığı paralarla ilgili skandalın yankıları sürüyor
A- A A+

Fileleftheros gazetesi, "Şüpheli Paralarla İlgili Kıyamet" başlığıyla manşetten yayımladığı haberinde, partilerin bu habere tepki göstererek, bu şirketten para aldıklarını kabul etmediklerini yazdı.

DİSİ'nin, paraların Focus'tan geldiğinin ispatlanması halinde, paraları Laiki Bankası'nın mudilerine iade edeceğini söylediğini kaydeden gazete, konuyu Rum Başsavcı'nın ele almakta olduğunu belirtti.

İlgili haberlerde, Focus şirketinin, Rum kesimindeki ekonomik krizde batan Marfin Laiki Bankası'nın eski yetkilisi Andreas Vgenopulos'un yakın dostu olan Mihalis Zolata'ya ait olduğu ifade edilmişti.

Politis ise yine manşet haberinde, Rum Hukuk Dairesi'nde, partilerin, Mihalis Zolata'ya ait olan Focus şirketi tarafından finanse edildiklerini kanıtlayan bütün unsurların bulunduğunu yazdı.

DİSİ partisinin Başsavcıdan konuyla ilgili randevu aldığını da kaydeden gazete, DİSİ'nin, paraların Focus'tan geldiğinin ispatlanması halinde, bunları iade etmeye hazır olduğunu söylediğini ekledi.

İSİMLERİN AÇIKLANMASI İHTİMALİ PİYASAYI ENDİŞELENDİRDİ

Öte yandan Fileleftheros gazetesinde yer alan başka bir haberde ise, Rum Meclisi Kurumlar Komitesi milletvekillerinin, Rum kesiminde Mart 2013 döneminde gerçekleşen mevduatların tıraşlanması olayından önceki dönemde, yurt dışında para işlemleri bulunan 11 bin gerçek ve tüzel kişinin isminin basına açıklanması konusundaki niyetinin, baş ağrısına neden olduğu ifade edildi.

Ekonomi unsurlarının, konuyla ilgili olarak tehlike çanlarını çaldığını yazan gazete, ekonomi çevrelerinin Meclisin kararını önyargıyla karşıladıklarını ve böyle bir hareketin ekonomiye yansımalarının ne olacağına yönelik endişe ifade ettiklerini kaydetti.

Haberde, Kurumlar Komitesi'nin 29 Nisan'da tekrar toplanacağı ve partilerin konuyla ilgili nihai görüşlerini belirtecekleri ifade edildi.

HÜKÜMETTEN RUM YÖNETİMİ'NİN TAŞINIR MALLARININ HACZEDİLMEMESİ İÇİN YASA

Alithia ve diğer gazetelerde yer alan başka bir haberde ise, Rum Yönetimi'nin, ödeyemediği istimlâk borçlarına karşılık, taşınır mallarıyla ilgili olarak aleyhinde bulunan 218 haciz emrinin uygulanması tehlikesi karşısında, devlet malını korumak ve Rum Başsavcısının makam aracına el konulması gibi olayların tekrarlanmaması için, dün Meclis'e bir yasa önerisi sunduğu ifade edildi.

Gazete, bu yasa önerisiyle, kamuya ait malların haczedilmesinin önüne geçilmesinin amaçlandığı ifade edildi.

"LEFKOŞA" KUMARHANE İSTİYOR

Lefkoşa Rum Ticaret ve Sanayi Odası (EVEL)'in, başkentin kumarhane konusundaki adaylığının desteklenmesi için bir komite kurulmasını önerdiği haber verildi.

EVEL Başkanı Kostas Yorgallis'in, Lefkoşa'nın resort kumarhane kurulması ve işletilmesine neden hakkı olduğunun ve bunun neden gerekli olduğunun sebeplerini açıkladığını yazan gazete, Yorgallis'in Lefkoşa'nın ileri sürülen "işgalden ve bölünmüşlüğün uzantılarından muzdarip olduğunu" söylediğini iletti.

Gazeteye göre Yorgallis, Lefkoşa'nın diğer şehirlerle aynı tempoda gelişme göstermediğini ve Rum kesimine yönelik turist akışının yalnızca 5,6'sından yararlanmakta olduğunu sözlerine ekledi.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.