GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

Fokaidis'in Lüksemburg temasları

Fokaidis'in Lüksemburg temasları

Rum Savunma Bakanı Hristoforos Fokaidis, AB Dış İlişkiler Konseyi'nin, Savunma Bakanları'nın katılımıyla, geçtiğimiz salı günü Lüksemburg'da gerçekleştirilen toplantısında yaptığı konuşmada, deniz güvenliğiyle ilgili stratejinin deniz hukukuna dayanması gerektiğini söyledi.

Yayın Tarihi: 17/04/14 14:55
okuma süresi: 2 dak.
Fokaidis'in Lüksemburg temasları
A- A A+

Aynı günün sabahında, Avrupa Savunma Örgütünün Yönetim Kurulu'nun toplandığını yazan Alithia gazetesi, Savunma Bakanlarının bunun akabinde, Avrupa Birliği (AB)'nin Dışişleri ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton ile Avrupa Komisyonu'nun, Deniz Güvenliği stratejisine ilişkin ortak açıklaması hakkında bilgilendirildiklerini kaydetti.

Yaptığı konuşmada, deniz güvenliğiyle ilgili stratejinin düzenlenmesi için Avrupa Konseyi tarafından ortaya konulan zaman takvimlerinin muhafaza edilmesi gerektiğini söyleyen Fokaidis, düzenlenen stratejinin BM'nin Deniz Hukukuyla ilgili sözleşmesine dayanması gerektiğini de söyledi.

AB Savunma Bakanlarının Ukrayna'daki krizle de meşgul olduklarını kaydeden gazete, Fokaidis'in, Ukrayna'nın egemenlik ve toprak bütünlüğüne destek belirttiğini söylediğini aktardı.

Öte yandan gazete, Fokaidis'in Rum kesiminden Lüksemburg'a giderken ve buradan dönerken Atina üzerinden seyahat ettiğini ve seyahatleri sırasında da Yunanistan Milli Savunma Bakanı Dimitris Avramopulos ile Avramopulos'un daveti üzerine, aynı uçakta seyahat ettiğini belirtti.

Gazete, Fokaidis'in Atina'ya gerçekleştirmesi beklenen resmi ziyaretinin öncesinde, Avramopulos'la iki bakanlığın yetki konularıyla ilgili görüş alışverişinde bulunma fırsatı yakaladığını ekledi.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.