GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

EDEK "Kıbrıs sorunundaki tehlikeler bir halk direnişiyle bertaraf edilebilir"

EDEK "Kıbrıs sorunundaki tehlikeler bir halk direnişiyle bertaraf edilebilir"

Rum Meclis Başkanı Yannakis Omiru'nun partisi EDEK, "Kıbrıs sorununda önümüzde bulunan tehlikeler ancak bir halk direnişi ile bertaraf edilebilir" düşüncesiyle Rum halkını teyakkuza çağırdı.

Yayın Tarihi: 18/04/14 11:43
okuma süresi: 2 dak.
EDEK "Kıbrıs sorunundaki tehlikeler bir halk direnişiyle bertaraf edilebilir"
A- A A+

Politis "EDEK'ten Hard Rock... Anastasiadis'in Kıbrıs Sorunundaki İcraatlarına Katılmıyor" başlıklı haberinde, EDEK Siyasi Bürosu'nun geçen Çarşamba günü Kıbrıs sorunundaki gelişmeleri değerlendirdiğini ve müzakerelerde Anastasiadis'e "halen meydana gelmiş olan yıkıcı gerilemeyi kesecek hareketler, politikalar, tezler ve öneriler temelinde destek verme" tutumunu yeniden teyit ettiğini yazdı.

Habere göre, Rum tarafının, bölgede oluşan jeostratejik, jeopolitik ve jeoekonomik olgular temelinde yeni bir politika belirlemesi gerektiği görüşünü yineleyen EDEK, Rum Ulusal Konseyi'nin derhal Eylül 2009 tarihli ortak kararına dayanan bir çözüm taslağı oluşturması ve bunu uluslararası unsurun önüne koyması gerektiğini savundu. EDEK, Rum toplumunun da "Downer görüş birliklerini" de müzakerelerin devam etmesi için "ara" veya her ne türde olursa olsun bir "anlaşma" olarak kabul etmeyeceğini açıkça ortaya koyması gerektiğini ekledi.

Gazete, AKEL gibi EDEK'in de Anastasiadis hükümetinin dış politikasını tek boyutlu bularak hoşnutsuzluk belirttiğine dikkat çekerek "Tek boyutlu olarak Amerikan diplomasisiyle örtüşme elbette Moskova'yı rahatsız eder" vurgusu yapıldığını yazdı.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.