GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

Salamis'te tiyatro gösterisi planlıyorlar

Salamis'te tiyatro gösterisi planlıyorlar

Kıbrıslı Rumların, Gazimağusa'da bulunan Ay. Yorgos Ekserinos kilisesinde 58 yıl aradan sonra ayin gerçekleştirmelerinin ardından şimdi de Salamis Harabeleri'nde tiyatro gösterisi gerçekleştirme düşüncesinde oldukları bildirildi.

Yayın Tarihi: 23/04/14 10:43
okuma süresi: 2 dak.
Salamis'te tiyatro gösterisi planlıyorlar
A- A A+

Alithia gazetesi haberinde, "Mağusa Şehrimiz İnisiyatif Grubu'nun" Salamis Harabeleri Amfi Tiyatrosu'nda bir etkinlik düzenlemeyi planladığını ve bu etkinlikle çözüm ve yeniden yakınlaşma yönünde olumlu mesajlar vermeyi amaçladığını iddia etti.

Gazete, söz konusu inisiyatifin, tanınmış sanatçıların rol alacakları bir tiyatro eserinin Salamis Amfi Tiyatrosu'nda sahnelenmesini planladığını belirtirken, inisiyatifin ayrıca, Gazimağusa'da bu yıl gerçekleştirilecek "Kataklismos" (Deniz Bayramı) etkinliklerinin de güçlendirilmesi düşüncesinde olduğunu yazdı.

AY. EKSERİNO KİLİSESİ'NDEKİ BUGÜNKÜ AYİN ERTELENDİ

Gazete öte yandan, söz konusu kiliseye adını veren azizin isim yortusu sebebiyle Ay. Yorgos Ekserinos kilisesinde bugün yapılması planlanan ayinin, bugünün Güney Kıbrıs'ta çalışma günü olması ve katılımın az olacağının düşünülmesi sebebiyle ertelendiğini yazdı.

Habere göre bugün yapılması planlanan ayin, 25 Mayıs Pazar gününe ertelendi.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.