GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 4 dak.

Kasulidis: "Üçlü görüşme yapılması ön şartları yoktur"

Kasulidis: "Üçlü görüşme yapılması ön şartları yoktur"

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun Pazartesi günü New York'ta görüştüğü BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon'dan liderlerle Genel Sekreter'in katılacağı bir üçlü görüşme çağırmasını talep ettiği ancak Ban'ın bu teklife sıcak bakmadığı konusunda Rum basınında çıkan iddialar ve Eroğlu'nun KKTC vatandaşları arasında ayrıma müsaade edilmeyeceği açıklamaları Güney Kıbrıs gündemini meşgul ediyor.

Yayın Tarihi: 24/04/14 10:06
okuma süresi: 4 dak.
Kasulidis: "Üçlü görüşme yapılması ön şartları yoktur"
A- A A+

Politis "Üçlü Görüşme, Neden Olursa... Hükümetten Eroğlu'nun Açıklamalarına Karşı Atak" başlıklı haberinde Fileleftheros tarafından ortaya atıldığını belirttiği üçlü görüşme talebi iddiasını hatırlatarak Rum tarafının böyle bir görüşmeyi tartışma konusu bile yapmadığını yazdı.

Habere göre Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis dün RİK'e yaptığı açıklamada, şu anda üçlü görüşme yapılması ön şartlarının var olmadığını, Genel Sekreter ile bazı meselelerin çözümü yahut onaylanması konusunda önemli bir şey olduğunda görüşüldüğünü söyledi. Kasulidis "Derviş Eroğlu'nun hedefi müzakerelerde ilerleme olduğu intibası yaratmak ve coşku ortamı yaratmaktı. Ancak gerçekte, Kıbrıs Türk tarafının müzakere masasında koyduğu, ilerlemeye olanak tanımayan tezlerden dolayı böyle bir şey yok" ifadesini kullandı.

RUM SİYASİLERİN AÇIKLAMALARI SÜRÜYOR

Kasulidis'le aynı frekansta açıklama yapan DİSİ Başkanı Averof Neoftiu "Derviş Eroğlu gerçekten yeniden birleşmeye inanmaya başladığında, iki devlet politikalarını terk ettiğinde ve müzakere masasına yapıcı önerilerle geldiğinde ve ciddi ilerleme için ciddi bir altyapı olduğunda Başkan Anastasiadis herhangi bir toplantıya katılmaya hazır olacak" iddiasında bulundu.

Gazete AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu'nun da Cumhurbaşkanı Eroğlu'nun (KKTC vatandaşları arasında ayrıma müsaade edilmeyeceği) açıklamalarından rahatsız göründüğünü yazdı ve "zor ekonomik şartlarla en iyi, Kıbrıs sorununa doğru bir çözüm bulduğunda başa çıkılabilir. Bizim arzumuz ve çabalarımız bu yöndedir. Sayın Eroğlu'nun son günlerde yaptığı gibi açıklamalar tamamen zarar verici ve bir kabul edilemezdir" dedi.

EDEK tarafından yayınlanan bildiride, sürekli güven yaratıcı önlemlerle ilgili açıklamalar yapılan bir dönemde Türkiye'nin Güney Kıbrıs'a "saldırı resitalleri vermekte olduğunu" savundu ve Anastasiadis hükümetini ve suni olarak coşku ortamı yaratanları, "tavizlerin, Türk tahrikkarlığını beslediğini" anlamaya çağırdı.

Vatandaşlar İttifakı Başkanı Yorgos Lillikas, Anastasiadis'e, arabulucuların değişmez taktiği olan bir "orta çizgi çözümü"nün Türk standartlarında bir çözümden başka bir yere götürmeyeceği uyarısında bulundu. Lillikas Anastasiadis hükümetinin artık Türkiye ve Eroğlu'nun yarattığı gelişmelerin arkasından söndürmeye koşan girişimler hükümeti haline geldiği görüşünü de ortaya koydu.

EURO.KO ise müzakerelerin erozyona uğratılmaya çalışıldığını iddia ederek BM'yi ve uluslararası camiayı "Türk tarafının tavrı konusunda düşünmeye" çağırdı.

Fileleftheros "Üçlü Görüşme İçin Neden Yok... Lefkoşa ve BM Eroğlu'nun Önerisine Katılmıyor" başlıklı haberinde, Rum Dışişleri Bakanı'nın gazetenin (Fileleftheros) dünkü iddialarını yorumlarken RİK'e yaptığı açıklamaya yer verdi.

Haravgi haberi okurlarına, AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu'nun sözlerini öne çıkararak "Eroğlu Tahrikkar ve Zarar Verici... Kıbrıs Rum Tarafı Eroğlu'nun Yerleşiklerle İlgili Açıklamalarından Hayal Kırıklığı İçerisinde" başlığıyla aktardı.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.