GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

DİKO: "Anastasiadis'in Kıbrıs sorunundaki stratejisi yanlış"

DİKO: "Anastasiadis'in Kıbrıs sorunundaki stratejisi yanlış"

DİKO sekretaryası, dün, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis'ten Kıbrıs sorunu ve ekonomiyle ilgili bilgi aldı. Ekonomi konusunda bir miktar görüş birliği sağlandığı ancak Kıbrıs sorununun yönetimi konusunda görüş ayrılığına düşüldüğü haber verildi.

Yayın Tarihi: 24/04/14 13:00
okuma süresi: 2 dak.
DİKO: "Anastasiadis'in Kıbrıs sorunundaki stratejisi yanlış"
A- A A+

Fileleftheros ve diğer gazetelere göre Papadopulos, görüşme sonrasında yaptığı açıklamada Anastasiadis'in Kıbrıs sorunundaki stratejisinin yanlış olduğunu söyledi.

Papadopulos, Anastasiadis'e "müzakerelerin başlaması için kötü bir zemin" diye niteledikleri ortak açıklamanın Kıbrıs Türk tarafınca uluslararası alanda "istismar edildiği" endişelerini ilettiklerini, Anastasiadis'in de kendilerine, güven yaratıcı önlemlerle ilgili önerileri, ortamı iyileştirmek için değerlendirme çabalarına devam ettiklerini söylediğini anlattı.

Şu ana kadar Kıbrıs Türk tarafından güven yaratıcı önlemlere bir karşılık geldiğini görmediklerini anlatan Papadopulos "Bizim, Kıbrıslı Türkler tarafından uluslararasında istismar edilmekte olan ortak açıklamanın müzakerelerin başlaması için kötü bir zemin olduğu değerlendirmelerimiz maalesef bugün doğrulanıyor" dedi, özetle şunları ileri sürdü:

"Sayın Anastasiadis ortak açıklamada çifte vatandaşlığı kabul etti, Eroğlu ise yerleşikler konusunu görüşmeyi reddediyor. Başkan, Downer belgesini kabul edip onaylamışken Sayın Eroğlu toprağı görüşmeyi reddediyor. Türkiye her gün Barbaros ile münhasır ekonomik bölgeyi ihlal ediyor ancak BM Genel Sekreteri müzakerelerdeki dinamikten söz ediyor.

Başkan Anastasiadis'in Kıbrıs sorunundaki bu yanlış stratejisini destekleyen DİSİ'nin ve AKEL'in en azından şimdi, bölge hidrokarbonlarıyla ilgili arifesinde, son aylardaki olguları değerlendirip taktik değiştirmesi, Kıbrıs sorununa doğru bir çözüm bulunmasını talep etmemiz zamanının geldiği görüşümüzü paylaşmalarını diliyoruz."

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.